{source}<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/g3hc5ajS5K0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<!-- You can place html anywhere within the source tags -->


<script language="javascript" type="text/javascript">
    // You can place JavaScript like this
    
</script>
<?php
    // You can place PHP like this
    
?>

{/source}

VALBORG På lördagen fylldes det s.k. Gruvtorget på Platsen i Bjuv av bybor som trots kylan kom ut ur sina hus och hem för att fortsätta det traditionella Valborgsfirandet i Bjuv.

Bjuvs kommuns officiella Valborgsfirande äger numera rum i Ekeby. Bjuvs Musikkår tycker dock inte det var helt okej av kommunen att bestämma det över deras huvuden och bestämde sig därför för att fixa eget. Enligt den gamla traditionen och med eld, körsång och drillflickor.


Först var torget tomt sånär som på Musikkårens medlemmar som droppade in lite vartefter. Mats Hagberg från Brandkåren var också där och tände bålet. 

Så plötsligt innan man riktigt hängde med på var alla kom ifrån så var torget fyllt av människor. Många gick med i tåget efter Musikkåren.

Körordningen på scenen var den gamla vanliga. Undertecknad önskade välkomna och ledde sedan publik och medverkande genom programmet. Musikkåren och kören BjufSingers från Bjuvs församling turades om att stå för underhållningen.

Vårtalare var Anna Jacobsson, ordförande i Företagarna Bjuv samt tillika egen företagare i Bjuv. Med idel. ädel Bjuvsbor i sin crew, berättade hon.

Bjuv/Helsingborg Drillsportförbund gladde publiken med...drill förstås. Programmet de framförde är från det program som de nu vunnit 6 guld med. Snart framträder de också på VM som ska gå av stapeln i Helsingborg i sommar.

Programmet avslutades med drillflickornas eldshow samt fyrverkeri som sponsrades av "Sveriges störsa cykelaffär" i Billesholm.

Här kan du läsa Anna Jacobssons tal.

Utanför programmet stötte vi på ett gäng glada och danslystna ungdomar på torget - som vi inte kunde låta bli att visa er också.

{source}<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1m4SDNaOODA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<!-- You can place html anywhere within the source tags -->


<script language="javascript" type="text/javascript">
    // You can place JavaScript like this
    
</script>
<?php
    // You can place PHP like this
    
?>

{/source}

 

Marianne Rönnberg Galmor