Brottarprofilen m.m. Martin Lidberg invigde Bjuvs utegym i Folketshusparken på lördagen. Glada politiker och tjänstemän ställde upp som testpiloter. Här Lars Karlsson (S) till vänster.
 
INVIGNING Den 20 maj invigdes det nya utegymmet i ”Bjuvs stadspark”, alltså Folketshusparken. Därmed lades ytterligare ett par pusselbitar till det pussel som läggs i kommunhuset för att stärka Bjuvs profil som rätt plats i Skåne att bo på.

Redan på parkeringsplatsen märktes intresset för invigningen. Där stod tre av Bjuvs starke män Anders Månsson, Bert Roos och Christer Landin, intill en Harley Davidson, och engagerade i en intensiv diskussion.

Bjuvs ledartrojka f.v.vAnders Månsson, Christer Landin och Bert Roos ler ikapp vid invigningen av utegymmet vid Folkets Hus. De är också lyckliga över att skejtparken blivit en så stor succé bland de unga i kommunen.

 

Ett hundratal personer samlades runt skejtparken för att delta i invigningen. Kommunanställda bar för dagen särskilt framtagna T-shirts med texten ”Träna i Bjuv".  Bland publiken fanns också inbitna utetränare från Helsingborg som hört talas om den nya anläggningen och kom till invigningen för att se den.

Niklas Svalö,ordförande i Kommunstyrelsens tekniska utskottinledde själva invigningsceremonin . Därefter höll Martin Lidberg, känd brottare med flera mästartitlar samt vinnare av t.e.x. Let´s dance, tal. Martin pratade mycket om nyttan av träning för att förebygga  Hjärt- och kärlsjukdomar, benskörhet samt att stimulera hjärnan – framför allt hos äldre personer.

Därefter demonstrerade Martin själv de olika redskapen och förklarade vilka muskler som tränas up vid varje redskap. Martin bjöd också in publiken att prova på. Vilket var mycket uppskattat.

 

 

Fick ingen tröja
Jag frågade Anders Månsson, Kommunstyrelsen ordförande, om han inte skall upprepa den fina insatsen han gjorde vid invigningen av Skejtbanan genom att prova på lite gymredskap, men han tyckte avböjde inviten bl.a. med argumentet att det inte fanns någon träningströja i hans storlek.

Efter invigningen flyttade publiken över från gymanläggningen till Skejtparken, där den första tävlingen sedan rampen invigdes, nu skulle hållas - i Kick bike.

 

Tävlingens minste deltagare. Liten men naggande god.
 

Kent Andreasson, chef för Fritidsförvaltningen och den som höll i aktiviteterna berättade, samtidigt som han kastade oroliga blickar mot himlen som blev allt mörkare med risk för regn, att banan har blivit en stor succé och att han fylls av glädje varje gång han kommer dit och ser alla ungdomar om håller till där och tränar åkkonster.

 

 

"Redan på proffsnivå"
- En del av åkarna är ganska unga men har redan nått en så hög nivå i sitt åkande att de kan räknas som proffs och bli sponsrade i sina aktiviteter, sa Kent Andreasson.

Först ut var Juniorklassen, med många unga entusiastiska åkare som visade upp sina konster. Därefter var det Seniorklassens tur. Efter långa överläggningar valdes 3 vinnare i varje klass. Tredjeplatsen gav ett presentkort på 500 kr hos leverantören av sparkcyklarna. Andra plats gav 700 kr och Förstaplatsen 1 000 kr.


Foto: Bjuvs kommun

För musiken stod ortens egen DJ Abby Abelitto, vars lillebror var en av Juniortävlarna.

 

Joseph Galmor