MUSIK På Mors dag på söndag den 29 maj är det Musikens dag i Billesholms Folkets Park. Alla tre musikkårerna ska spela PLUS Billesholms Big Band, Dragspelsklubben, Bjuvs Drill och Bjuvs Ukulele Gäng. Samt Musikskolans orkestrar och Glenn Borgkvist.Tänk vilket drag det blir! 

Ulf Pettersson, musikledare på Musikskolan i kommunen är alldeles till sig över att man fått ihop detta evenemang.

- Idén är inte alldeles ny, säger han. Vi hade för några år sedan ett liknande samarbete med musikkårerna. Vi tyckte det var mycket trevligt, men tiden - en vardagkväll i biblioteksparken -  var inte riktigt rätt.

Alla var dock överens om att det var trevligt att spela tillsammans. Förra året hade musikskolan sin vårkonsert i Parken i Billesholm och det gav också mersmak, så det föll sig naturligt att kalla samman representanter för musikkårerna och tillsammans utforma programmet. Ulf Pettersson höll i det hela.

- Nu blir det ju lite extra trevligt eftersom vi får med Billesholms Big Band, Dragspelsklubben, Bjuvs Drill och Bjuvs Ukulele Gäng, fortsätter han. Det ger ju lite variation i programmet.

- Att vi sedan har lyckats engagera Glenn Borgkvist som conferencier och sångsolist ger ju lite extra guldkant på tillställningen.

Alla tiders Mors dagspresent
I måndags den 23 maj övade alla tillsammans i Varagårdens aula. En när det gäller ljud inte helt optimal lokal.

- Jag kan lova att det var bra tryck i Varagårdsskolans aula när alla musikkårerna tillsammans med vår ungdomsorkester repeterade tillsamman med Glenn, säger Ulf Pettersson.

- Nu bjuder vi på ett nytt sätt att fira Mors dag. Bjud med mor till den vårgrönskande parken och njut av musik och Morsdagskaffe.

Marianne Rönnberg Galmor