JUBILAR På tisdagen firades dagens 100-åring i Bjuvs kommun, Ethel Troedsson från Billesholm, av familj, släkt och vänner.
Det blev ett stort kalas i Varagårdens matsal när Ethel Troedssons barn bestämde att fira sin mor. Ett 30-tal gäster stömmade in, åt av smörgåstårtorna och gräddtårtorna och passade samtidigt på att prata minnen med varandra. Ethel har bott i Billesholm i största delen av sitt liv. Hon var gift med Nils Troedsson, en känd profil både i bilsammanhang och när det gällde tillkomsten av idrottsplatsen och engagemang i BGIF.

Jubilaren själv satt lugnt i sin stol och tittade på uppståndelsen. Åt med stor aptit av tårtorna. Helst marsipanen på gräddtårtan tillsammans med ett glas Karlshamns punch. Att bli 100 år är i hennes släkt, Ljung från Billesholm, egentligen inte särskilt märkvärdigt. Hennes far blev närmare 100 år liksom två av hennes systrar.

 

 

Musik ingick inte i festplanerna men när sällskapet kom till Varagården uppträdde kören Koralkören i matsalen i ett annat sammanhang och när de hörde om att Ethel, som bor på Varagården, fyllde 100 år så stämde de upp i ett antal sånger. Ackompanjerade av den kände musikern och körledaren Per-Olof Ewander.

Ethel Troedsson fick som alla som fyller 100 år i vårt land, ett vackert brev från kungen Carl XVI Gustaf.

Marianne Rönnberg Galmor