Bland mjuka smajlisar, pokemonmössor och färgglada peruker passade de här ungdomarna på att ha kul.
 
OBS! Vi uppdaterar hela tiden med nya bilder!

BJUVSKALASET På fredagen inleddes 2016 års Bjuvskalas. Gatorna i centrala Bjuv kantades av knallar med diverse utbud liksom snabbmatsvagnar och godisstånd. Vi var där med kameran som vanligt. Här kan du se om vi fångade just dig på bild!

Fredagen den 26 augusti var nog årets varmaste dag men inte var Bjuvs centrum tomt för det. Bjuvskalaset må på ytan se ut som de flesta festivaler och kalas som anordnas dessa dagar men folk vill ut och träffa varandra när det är sommar och på "insidan" av en sådan fest händer det mycket.

Gamla och unga kommer. Liksom hela familjer och till och med släkter. Igår höll många sig i skuggan bakom matvagnar och tält. Eller under tältdukarna. Jag fotograferade så mycket jag hann. Det är inte många som säger nej när jag kommer med kameran vilket förvånar mig en aning ibland. De flesta jag känner sedan förr, inklusive mig själv, springer så fort kameralinsen riktas mot dem. Så det är verkligen roligt att folk ställer upp.

 

 

Hantverkaregatan som går från Storgatan längs "Sibyllaparkeringen" och till slänten ner mot Folkets Husparken är årets politikertillhåll. Där förärades jag på fredagen med Kristdemokraternas pris Vitsippspriset i det tält som KD delar med Centern och Liberalerna. Mitt emot har Moderaterna sitt tält och vägg i vägg hittar man Socialdemokraterna. Så den som är sugen på politiskt debatt bör definitivt passera där.

 

 

Fredagens dragplåster
Nere i parken finns också stora scenen där artisterna på årets Bjuvskalas uppträder. Dragplåstret nummer ett på fredagen var Albin Fredriksson. Ni vet den lille goé och begåvade blott 8-årige killen som uppmärksammades med sitt dragspel och Hasse Andersson-låten Guld och gröna skogar och som numera också kan säga att han uppträtt i Allsång på Skansen.

Albin spelade både bas och saxofon. Han har en mängd olika instrument och han behärskar dem alla - sin unga ålder till trots.

 

{source}<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/hkgXo1VuN3U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe
{/source}

 

Emilias egen grej
När han pausade intog hans lillasyster scenen. Med dans. Hela familjen på både mors och fars sida är musiker så här har flickan definitivt hittat sin egen nisch!

 

{source}<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MvyYhxsDS8U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

 

Nedanför scenen samlades Albins och Emilias egen fanclub av jämnåriga. På bänkarna litet längre bort var det packat med vuxna som kommit för att se just Albin.

Jag stannade inte länge på kalaset och på hemvägen valde jag och maken Jossi att äta en bit mat. Stället vi stannade upp vid är alltid populärt men igår var det köööööö!

 

 

 

Kalaset förenar
Men skam den som ger sig. Vi köade och tryckte oss sedan ner vid ett bord där ett ungt par redan satt. På det sättet fick jag som avslutning på Bjuvskalasets första dag inte bara ett fint pris med mig hem utan också minnet av ett trevligt samtal med unga Bjuvsbor jag aldrig träffat förut. Man kan väl kanske säga att finessen för mig med en sådan här tillställning är att den förenar?

 

 

 

 

 

Ikväll går jag en ny sväng med kameran. Ska ta lite bilder på tivolit och kanske något mer.

Vi ses förmodligen då!

 

 

Marianne Rönnberg Galmor