MUSIK På tisdagskvällen i programmet Idol stod det klart att Bjuvs andra medverkande sångtalang, Paulina Pancenkova, inte gick vidare i tävlingen. - Jag kom till Top 100 och det är jag mycket nöjd med, sa hon själv.
 
När jag tidigare på onsdagskvällen publicerade en text om att Rebecka Karlsson kunde ses i Idol på TV antingen då eller på onsdagen kl 20, så visste jag inte att Bjuv hade ytterligare en begåvad sångerska med i samma program. Paulina Jr Pancenkova!
 
Men nu vet både jag och många andra som såg Idol.
 
 
 
 
 

Paulina Pancenkova från Bjuv har lyckats med den smått otroliga bedriften att utan vare sig någon stor scenvana eller en rad framträdanden i TV, ta sig en riktigt bra bit på vägen in i Idol 2016. Precis som Rebecka Karlsson har hon fått en sk guldbiljett vilket berättigar till att försöka komma med till slutaudition och sedan kanske också liveshowerna som bedöms av svenska folket. Så att en segrare sedan ska kunna utses.

- Det började egentligen förra året, berättar Paulina på telefon hemma i Bjuv. Jag har alltid sjungit med mina syskon och växte upp med Idol. Darin var min stora idol på den tiden och jag tänkte ofta att jag ska också vara med där. Vad jag inte visste var att man måste kunna sjunga för att vara med. Jag trodde faktiskt att alla kunde sjunga och att det i Idol handlade om tävling mer.

- Förra året tänkte jag så att nu är det dags. Nu ska jag ge det en chans. Så jag spelade in ett bidrag och skickade till programmet. Tillsammans med ett mejl om att jag inte hunnit fylla 16. Vilket reglerna säger att man måste ha gjort innan man deltar.

Miss av ledningen
Paulinas video resulterade i att hon fick komma på audition. Hon framträdde och väntade tillsammans med familjen i 13 timmar. På det avgörande beskedet.

Väntan slutade dock väldigt snöpligt den gången. Först efter att Paulina sjungit upptäckte juryn att den duktiga tjejen från Bjuv var ett par månader för ung. När det stod klart fick Paulina lämna tävlingen.

Skam den som ger sig
- Så då försökte jag nu i år igen, berättar Paulina. Jag skickade mitt bidrag och har alltså nu kommit lika långt som Rebecka från Ekeby.

Quincy Jones III och Fredrik Kempe sa ja till Paulina. Mikki Amini nej. Med motiveringen att Paulina måste träna upp sitt kroppsspråk samt förbättra sin utstrålning och dynamik.

- Nu ser ni hur vi tävlar i gruppmoment, solomoment och hoppas på slutaudition, fortsätter Paulina. Ikväll och imorgon kan du se hur det går.

Jaha, Paulina är förstås lika hemlighetsfull om resultatet som Rebecka när vi intervjuar henne. Artisterna FÅR helt enkelt inte avslöja resultaten från de i förväg inspelade programmen.

Senare på Facebook berättade Paulina dock själv.

- Jag kom till Top 100 och det är jag väldigt nöjd med!

Pluggar på Rönnowska
Till vardags studerar Paulina på Hotell & Restauranglinjen på Rönnowska i Helsingborg. Förra året gick hon ut Varagårdsskolan.

Vi stannar där så länge i berättelsen om skönsjungande Paulina Pancenkova. Vi kommer överens om att vi hörs och träffas när hon tar nästa steg i sin musikkarriär. I Idol eller utanför.

Lycka till Paulina!

Marianne Rönnberg Galmor