MUSIK På tisdagskvällen klippte fyran bort inslaget med Ekebys stolthet Rebecka Karlsson i Idol. Återstår att se hur det går för henne ikväll onsdag. Rebecka själv får inte avslöja något så det är klistrad vid TV:n som gäller.

Rebecka Karlsson är en ambitiös singasong-writer som trots sin ungdom hunnit riktigt långt i sin musikarriär. Hon har skrivit låtar i flera år nu och också framträtt i TV en rad gånger. Nu senast i förra veckan inför Idoljuryn.

 

 

Rebecka är mycket hemlighetsfull när vi frågar om hon gått vidare i Idol. Kolla i TV4 kl 20.00 och se själv.

 

 

 

På sistone har hon framträtt med the Cadillac Band där exempelvis Dolly Partons syster Stella Parton också varit med. I somras var Rebecka på en två veckor lång turné USA med ”pensionärerna” i Cadallica Band, som hon själv uttrycker det.

Men tillbaka till tisdags- och onsdagskvällens Idol-sändningar. För en vecka sedan såg vi Rebecka Karlssons audition inför juryn, som består av Quincy Jones III, Fredrik Kempe och Mikki Amini. De två förstnämnda sa ja till Rebecka medan Mikki sa nej. Med motiveringen att det lät för mycket "dansband" om Rebecka. Inte full pott alltså men tillräckligt för att Rebecka skulle gå vidare till slutaudition i alla fall. Som alltså sändes i TV4 kl 20 igår tisdag samt idag onsdag.

OM vi verkligen får se Rebecka i dessa sändningar har vi inte fått veta i förväg. På tisdagen klipptes tydligen Rebeckas insats bort. Återstår att se hur det går ikväll onsdag. Avsnitten är hur som helst inspelade innan Rebecka åkte till USA i somras.

Knepigt! Men spännande!!

Skulle det visa sig att Rebecka klarat sig igenom slutaudition och kvalat in i det s.k. Top 20, så är det dock inte slut där. Top 20 ska nämligen sedan under hösten och vintern ut och visa upp sig i en rad  liveshower . Så att svenska folket kan rösta fram den slutliga vinnaren.

En hel del att hålla reda på här. Både för artister och publik. Idol är idag en lika stor karamell att suga i sig som Melodifestivalen blivit. Delprogram efter delprogram efter delprogram. Kul dock för dem som vill och får vara med.

Nya friska tag
Men OM nu Rebecka inte kommer med så hänger hon inte läpp för det, försäkrar hon mig. Hon har nyligen börjat gymnasiet på Rytmus i Malmö och trivs jättebra, både med skola och nya kompisar.

- I så fall så fortsätter jag med mina studier och med att skriva låtar. Och så ska jag bestämma mig för om jag ska satsa på att hitta någon som kan hjälpa mig slå igenom utomlands. Eller om jag istället ska försöka komma med i Melodifestivalen. Vi får se var vi landar.

Stöd från hemmapubliken har du hur som helst.

Lycka till Rebecka!

På bjuvsnytt.se kan du läsa flera artiklar om Rebecka och hennes väg mot toppen. Här är ett exempel.

Marianne Rönnberg Galmor