De långväga gästerna bjöds på lunch på Brogårdaskolan.

VÄNSKAP Måndagen den 26 september kom fyra personer från Kashumbiliro i Tanzania på besök till Brogårdaskolan i Bjuv. Det var två lärare, en präst och en sjuksköterska, som i samband med sitt Sverigebesök, passade på att besöka skolan.

Efter att ha ätit lunch i matsalen tillsammans med eleverna i årskurs 6 visades de runt på skolan av elever och personal. Därefter var gästerna med på 6:ornas lektion.

Där fick de möjlighet att berätta lite om skolan i Tanzania och eleverna fick en stund på sig att ställa de frågor de hade förberett inför besöket. Innan gästerna lämnade fick de ta emot brev från eleverna som de skrivit för att få kontakt med ungdomar i Tanzania.


Brogårdaskolan har också fått ta emot ett brev från rektorn på Bujumba secondary school med en önskan om att få en vänskapsskola i Sverige. En förfrågan som Brogårdaskolan naturligtvis ställer sig positiva till. Skolan i Bujumba har fått ett muntligt svar från Bjuvsskolan om att bli dess vänskola. Det som fattas nu är en formell bekräftelse.

 

 

Kashumbiliro ligger väster om Viktoriasjön när staden Bukoba (som var jordbävningsdrabbad för några veckor sedan) och ganska nära gränsen mot Uganda.

Gunilla Blycker
Brogårdaskolan