I somras invigdes Kristers projekt till stöd för Rebeckas musikdröm. Varje såld Rebizza ger henne 10 kronor.

REBIZZA Krister Nilsson från Landskrona är ett äkta Rebecka-fan. När han gick där på jobbet på pizzerian fick han en idé. Varför inte göra en särskild Rebecka-pizza? Till stöd för hennes musikdröm.

- Jag kom att tänka på att man ju skulle kunna skapa en pizza till någon speciell. Närmare bestämt Rebecka Karlsson. Skulle jag ha ett projekt för någon så var det just för henne. Så jag pratade med ägaren på pizzerian där jag jobbar och han tyckte idén var bra, för han uppskattar också Rebecka.

- Visst var jag lite nervös när jag skulle presentera idén för henne men hon sa bara JA och på den vägen är det.

Efter ett tag var specialpizzan REBIZZA ett faktum. Skapelsen består av tomatsås, ost, kebabkött, kyckling, paprika, jalapeno och vitlökssås.

Men Krister – varför ville du göra en PIZZA i Rebeckas namn? 

- Jag ville göra något speciellt för Rebecka, berättar Krister. För den underbara människa hon är. Jag jobbar ju med pizza och det är faktiskt väldigt unikt att en 16-årig tjej får en pizza tillägnad sig. För varje såld pizza skänker pizzerian dessutom 10 kr till Rebeckas musikdröm!

Skapade event
Den 25 juli i år invigdes Rebizza-projektet på båten M/S Emma i Landskrona.

- Vi bjöd in lite folk och bjöd på snittar och drickbart, berättar Krister. Och cupcakes som Rebeckas mamma Tina hade bakat. Sen sjöng Rebecka några låtar för gästerna.

- Människorna var glada och vädret var kanon. En lyckad invigning får man säga. Till vår hjälp hade vi en värdinna som heter Fredrika-Axelina Viberg.

Rosa Rebecka-reklam
Till festen hade Krister också låtit trycka T-shirts, västar och väskor med texten ”Rebecka Karlsson artist”.

När Rebecka förra söndagen träffade sina fans på Banktorget i Ekeby så fanns Krister även där med reklamen.

Sist men inte minst
- Sist men inte minst, säger Krister: Jag vill rikta ett stort tack till hela Rebeckas familj, för deras stora förtroende. Jag har haft deras fulla stöd i allt detta. Jag har haft nära kontakt med Tina om vad jag gjort under tiden, men även övriga familjen har tagit del av mina idéer så att de kunnat ha full insyn i projektet

- Detta blev större än jag räknat med men allt jag gjort har jag gjort med hjärtat för jag har hela tiden velat stötta Rebecka.

Uppskattar engagemanget
Tina Karlsson – Rebeckas mamma och manager – bekräftar Kristers berättelse:

- Ja det stämmer att tio kronor per pizza går till projektet. Jag tycker det är ett härligt vågat initiativ av Krister. Sen cyklar han också runt massor och gör reklam för Rebecka till folk han möter.

- Han har gått in helhjärtat för det här och ett sådant engagemang upplever man inte så ofta numera, avslutar Tina Karlsson.

 

 

Marianne Rönnberg Galmor