{source}<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AVY_8TyKT5w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

 

LUCIA På tisdagen bjöds de anställda i Bjuvs kommunhus på ett annorlunda lussetåg när gänget från Marcus Hörna anlände i sin turnébuss och drog igång ett svängigt lussefirande inför en förvånad publik.

Det vanliga en Luciamorgon är väl att man får besök av lussande barn eller så är man på förskolan eller i skolan och tar del av Luciamorgonensfirande där.

Men i Bjuv vände den uppfinningsrike ledaren för Marcus Hörna på Varagården på steken och såg till så att hans "elever" - deltagarna i dagverksamheten - både fixade lussesärkar och tränade in alla sångerna som krävs en sådan här dag.

Vid pass halv elva på tisdagen kom så tåget till Bjuvs kommunhus. Intåget var klassiskt med Sankta Luciasången. Såväl Lucior som tärnor och stjärngossar ställde upp i led och accompanjerade av tomtefar Marcus himself, drog de sedan igång med en rad kända sånger.

Det ryckte i benen både på sångarna och publiken. Den senare klappade också i takt med med musiken. Det gick inte att ta miste på vilken glädjehöjare det var för deltagarna att få stå där och sjunga inför de anställda i huset.

Viktigt arbete
- Tack för att vi fick komma hit och lussa för er, sa Marcus Nyrén. Ni anar inte vad vi förberett oss för det här och hur roligt vi tycker det är. 

- Missa heller inte vår turnébuss, fortsatte Marcus, och vände sig särskilt till den press som infunnit sig på Lussevakan. Att få ge oss ut i den har varit en viktig del av det här projeket.

 

{source}<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bUQpCnfwELw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

 

Alla är viktiga
- Grundbulten i verksamheten hos oss i Hörnan är att alla behövs och att alla har en viktig roll att spela, säger Marcus Nyrén, pedagogisk ledare för den förebyggande verksamheten på mötesplatsen på Varagården - Marcus Hörna. 

Yrkesmässigt förmedlar han sin ”unika” pedagogik som utgår från MEDMÄNNISKAN. Här kan du läsa mer om Marcus hörna och den Nobelmiddag med bokrelease som gänget hade den 10 december.

Marianne Rönnberg Galmor