NOBEL Marcus i Hörnan på Varagården brukar tajma alla händelser värda namnet och Nobelfesten var inget undantag! På fredagen bjöds deltagarna på finfin middag med guldmedalj och som grädde på moset var tillställningen samtidigt ett releaseparty för boken Det Bjuva Livet.
Som vanligt var det långbord uppdukat i Varagårdens matsal. Köksteamet hade som vanligt gjort sitt yttersta för att inget skulle sakans på bordet - och det gjorde det inte heller. Gästerna lät sig väl smaka - och underhållas. Precis när Bjuvsnytt anlände var det också dags för allsång till Marcus gitarrackompanjemang.

 

{source}<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/1jnDw-RWyWc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

 

Marcus Nyrén sparar varken på fantasin eller engagemanget. Han gör sitt yttersta för att varje individ som besöker Hörnan ska trivas och ha en meningsfull dag. Vi har tidigare varit på Hörnans frisör och skönhetssalong. En eftermiddag då personal från en lokal frisörsalong förgyllde livet för dem som ville få håret fixat liksom make upen. Och det var så gott som alla deltagarna, kan vi avslöja!

Gänget åker också ofta på utflykter. Och det är där den nytryckta boken Det Bjuva Livet - Ett år med "Marcus Hörna" kommer in i bilden. Den är bilden, kan man ju vitsa till det. Boken fylls nämligen till största delen av fina färgfoton som tagits på alla de utflykter deltagarna varit på tillsammans.

Alla är viktiga
- Här är grundbulten att alla behövs och att alla har en viktig roll att spela, säger Marcus själv. Medan han samtidigt fixar med lussesärkar till några av damerna som ivrigt väntar på att få delta i nästa upptåg á la Hörnan.

Marcus Nyrén är pedagogisk ledare för den förebyggande verksamheten på mötesplatsen på Varagården – Marcus Hörna. Han är en synnerligen glad smålänning med ”40 år på nacken”. Han bor på Kullahalvön med fru och två barn plus fyrfotavännen Snäckan. Privat gillar han att springa, musicera, gå på fotboll och träffa familj och vänner.

Yrkesmässigt förmedlar han sin ”unika” pedagogik som utgår från MEDMÄNNISKAN. Hans ledstjärna är att verksamheten i Hörnan ska genomsyras av:


 

Marcus Nyrén är motorn och mentorn i Marcus Hörna på Varagården. Utan honom vore många äldres dagar innehållslösa.

 

Meningsfullhet
Evidensbaserade metoder
Dialog
Musiken i centrum
Äldrepedagogik som gör skillnad
Nya arbetssätt
Ny teknik
Individanpassning
Salutogent synsätt – att se det friska och positiva i tillvaron
Kultur i riklig mängd
Alla är välkomna!
Nyrént nöje!

Marcus Hörna är placerad i restaurang Vallmon på Varagårdens äldreboende på Södra Storgatan 26 i Bjuv. Och är öppen förmiddag kl 10.30 - 12.00. Samt eftermiddagar mellan kl 13.30 - 15.30.

 


I köket har brudarna koll på maten. Och på fotografen.
 

Marianne Rönnberg Galmor