Anna-Maria Troedsson i mitten med blommor, omgärdad av föräldrar och barn som både kom för att tacka och ta farväl.

UPPSKATTAD På torsdagsförmiddagen samlades föräldrarna till barnen på Öppna förskolan på Familjecentralen i Bjuv för att säga tack och Lycka till till sin favorit – Anna-Maria Troedsson.
Det var med en tår i ögat som både föräldrar och barn kom till Öppna förskolan denna morgon. Att de skulle vara med och säga adjö till Anna-Maria var en självklarthet men det var ändå med sorg i hjärtat de gjorde det.

- Anna-Maria har känt mig i hela mitt liv, sa en liten flicka allvarligt till mig. Jag kommer att gråta därinne.

Hennes mamma förklarade att man varit med Anna-Maria de 10 åren hon varit verksam på den Öppna förskolan och att det just tack vare henne känts så tryggt att delta i verksamheten.

Föremålet för uppmärksamheten – Anna-Maria själv – var allt lite generad och ovan vid att stå i centrum för all tacksamhet. Men avtackning och blomsteröverräckning gick utan problem och därefter sjöng hela gruppen barn och vuxna tillsammans och gjorde avslutet till ett fint minne.

Anna-Maria Troedsson har redan ”tjuvstartat” på sitt nya jobb som projektledare för Skånes samtliga öppna förskolor. En nyinrättad tjänst som Region Skåne bekostar i samarbete med Kommunförbundet i Lund. Anna-Maria ska nu först inventera de förskolor som finns och sedan arbeta med att stötta och förbättra. Samt se till att fler kommuner får en öppen förskola. Idag saknas det i 16 av Skånes 31 kommuner.

Marianne Rönnberg Galmor