GATOR Den 8  november 2017 publicerade vi här på bjuvsnytt.se ett reportage med rubriken Ska gatorna verkligen se ut så här i Bjuvs kommun? Det handlade konkret om Pålsgatan i Truedstorp, Ekeby, och lagningen lät inge vänta på sig. Redan dagen därpå var kommunen på plats med oljegrus och vägen såg snabbt bra och farbar ut.
Knappt två månader senare - närmare bestämt idag den 28 december - dimper det ner en ny, dagsfärsk bild från Pålsgatan.

- Tack Bjuvs kommun för att er fina lagning av Pålsgatan höll mer än en vecka denna gången men inte mycket längre, skriver MIchael Nilsson som bor på den aktuella gatan.Huruvida någon kommunanställd ser och läser detta är i skrivandet stund oklart. Imorgon är det Nyårsafton och det är väl knappast troligt att någon kör ut några nya lass oljegrus en sådan dag.

 

Och förresten, är det inte ren och skär kapitalförstöring att om och om igen skrapa vägen och täcka med oljegrus? Vore det i längden inte bättre att asfaltera gatan? På det sätt som den faktiskt en gång var asfalterad.

Vi hoppas att denna historia får en positiv fortsättning.

 

 

Asfalt i Bjuv
Samtidigt att kan notera att jag igår den 27 december på Norra Vramsvägen i södra Bjuv noterade att vad jag förmodare är Bjuvs kommun påbörjat asfaltering av de fula tvärgående hack i våra gator, som uppstod när fiber drogs in  i husen. Och som hittills orsakat mycket förtret för inte minst oss bilförare som med bara några få meters avstånd på tex Sellebergavägen, måste pumpa och mjölka oss över gupp efter gupp. På en gata som tidigare var både hel och vacker.

Forts följer förmodligen även på denna historia.

Läs vår historia om hur Pålsgatan såg ut den första gången vi skrev om den.

Marianne Rönnberg Galmor

 

?sskri