Reportage

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mamma och pappa Kalizz finns alltid som backup till sina begåvade barn. Musikern mm Jennifer i svart bredvid tvillingbrorsan William. Till vänster lillasyster Annabelle. Som föredrar matlagning före musikproduktion.
MUSIK 2015 skrev jag om William Kalizz som skapade sin egen musik hemma i vardagsrummet i Billesholm. Idag är syster Jennifer med leken och det musikbegåvade tvillingparet går från klarhet till klarhet i eget bolag. I helgen släppte de ett nytt album. Som redan haft uppåt 100 000 träffar.
William Kalizz går i nian på Jens Billeskolan i Billesholm liksom systern och kompanjonen Jennifer. Båda har de fortsättningen klar för sig. Det blir musikgymnasiet Mega i Helsingborg.

Musiken har alltid funnits med i Williams och Jennifers liv. Föräldrarna är musikaliska liksom andra i släkten.

William hade redan för några år sedan en egen studio. Hemma i en del av vardagsrummet. Avancerad utrustning som han så ofta han hade tid skapade egen musik vid.

Men produktionen växte och krävde till sist ytterligare avancerad utrustning. Liksom mer fysiskt utrymme – och det var då det var dags att söka större lokal.

Där är man idag. Tillsammans med systern Jennifer driver William idag ett helt produktionsbolag inom musik. I en stor och välutrustad studio – också den i Billesholm.

Här kan man förutom att hyra studio för egna inspelningar också hyra ljudutrustning eller gå en discjockey-kurs. Under ledning av syskonen Kalizz.

Vad är det då för musik Kalizz producerar? Jag försöker med begrepp som techno, house osv men får inte napp.

 

William och Jennifer tillsammans med sin låtskrivare Ola Ericsson.

Tidens dansmusik
- Stilen är EDM, säger Jennifer med både förvåning över att jag frågar och självklarhet i rösten. Och det vi släppt den här helgen är en sk EP som omfattar fem låtar och nås via Spotify, Youtube, Itunes och alla andra kanaler som finns av det här slaget.

EDM står för Electronic Dance Music, kan jag tillägga för dem, som I likhet med mig inte vuxit upp med musik som enbart ges ut på Internet.

Kalizz´s musik är alltså ”dansvänlig” om än inte ”trallvänlig”. Och Jennifer berättar att även om musiken faller inom ramen för EDM så försöker hon och William alltid att sätta sin egen personliga prägel på det de gör.

När jag för 3,5 år sedan intervjuade William så höll Jennifer på med violin. Vad hände med det?

- Den ligger på hyllan nu ett tag, svarar hon. Men min plan är att ha med violininslag i vår produktion längre fram. Så den är absolut inte bortglömd. Vi jobbar medvetet för att skapa ett alldeles eget sound.

Programleder radio
Kalizz´s senaste låtar spelar också på radiokanalen Hitcity Öresund där Jennifer och William är programledare, vilket är något helt nytt och tidigare oprövat för syskonen.

- Kanalen kontaktade oss och frågade om vi ville vara programledare, berättar Jennifer. Vi sa ja. Det är ju roligt att lära nya saker.

 

 

Vad pratar ni om i radio då?

- Vi har pratat om trender, våra favoritserier och om stress och migrän, fortsätter Jennifer.

William lämnar ständigt DJ-båset för att gå och släppa in fler gäster som kommer till det pågående release-partyt. Gäster i alla åldrar rullar in och en och annan kändis i musiksvängen dyker också upp. Felicia K - Chameleon girl – kommer förbi och hälsar. Hon är på partyt tillsammans med sin mamma.

På plats finns också Ola Ericsson som är anställd låtskrivare hos Kalizz.

- Jag skriver cirka tre nya låtförslag varje vecka. Låtar som jag sedan går igenom med William och Jennifer. En del duger direkt. Annat inte alls. Och en hel del gör vi om på ett eller annat sätt. Alltid tillsammans och i samförstånd, förklarar Ola Ericsson.

Det nya albumet innehåller en del sång också. Den står bl.a. Celina Nazarian för.

Albumet som just firas släpptes tidigt på fredagsmorgonen på ”alla portaler som finns” och efter ett dygn hade 70 000 lyssnat! Nästa släpp blir om 1-2 månader. Parallellt finns planer på att etablera musiken ännu mer utomlands.

Det är pappa Kalizz som berättar i sitt tal till sina ögonstenar.

- Vi har fått stor och bra respons efter dagens släpp och det har även kommit erbjudanden från andra skivbolag. Som vi konsekvent tackat nej till.

Han vet vad han talar om sedan en del bolag redan när William släppte ut sin första musik försökte kroka upp honom till olika kontrakt. Som alltid var till fördel för bolagen, diplomatiskt uttryckt.

- Idag har William och Jennifer sitt eget musikproduktionsbolag och behöver inte hamnar i klorna på andra, konstaterar han stolt och bestämt.

Lyssna på Kalizz´s musik här.

www.kalizz.com

Marianne Rönnberg Galmor

 

SÖK

GÅNG

Utreds för misstänkt stöld

04-06-2021

KOMMUNALT En högt positionerad facklig företrädare anställd i Bjuvs kommun har stängts av från jobbet. Personen är misstänkt för stöld från arbetsgivaren och utredning pågår.

Läs mer

Biblioteken säljer ut tidskrifter

23-04-2021

KULTUR Bjuvs Bibliotek säljer ut gallrade årgångar av tidskrifter på biblioteken i Bjuvs kommun. Med början i Billesholm tisdag 4 maj kl. 13.00,  Bjuv och Ekeby torsdag 6 maj kl...

Läs mer

Julstugan i Centrumkyrkan blir digital

29-11-2020

JUL 2020 Julstugan i Centrumkyrkan blir digital - 50-årig tradition i ny form. I 50-år har CKU haft Julstuga i Centrumkyrkan på första advent. På grund av pandemin kommer Julstugan i...

Läs mer

Webinarium för företagare om att minska …

18-11-2020

FÖRETAGARE Skånes kommuner arrangerar den 25 november ett webbinarie för företag i Skåne där vi ger tips på hur de kan minska sina elkostnader. Det berättar Bengt Fellbe, näringslivssamordnare i...

Läs mer

Spökvandring på bibblan – Bjuvs bibliote…

23-10-2020

HALLOWEEN Efter stängning kryper varelser, andar och annat otäckt fram från bibblans vinklar och vrår. Vi vet egentligen inte riktigt vad det är eller vem det är. Vågar ni se...

Läs mer

Författarbesök på Billesholms bibliotek

12-09-2020

FÖRFATTARMÖTE Kom och lyssna på när våra två lokala författare berättar om sina författarskap och böcker. En väletablerad deckarförfattare med ursprung i Billesholm. En ganska nyinflyttad och i början av...

Läs mer

Hälsosamma bad och hygieniska klinker

26-08-2020

HISTORIA Bjuvs bibliotek inbjuder onsdagen den 23 september till en historisk resa från Ekeby badhus och ut i ett industriellt landskap. Trädgården utanför badhuset är mötesplatsen och scenen. Publiken bjuds på...

Läs mer

Häng med på digital hälsomässa från Bill…

27-06-2020

KULTUR Idag lördag blir det inget strandväder om vi ska tro på väderprognosen. Då kanske det passar bra att öppna appen Zoom och helt kostnadsfritt lyssna både på klokheter gällande...

Läs mer

Event om häxprocesserna i Älvdalen

15-05-2020

KULTUR Författaren Annika Andebark, Billesholm, håller minnesevent om häxprocesserna i Älvdalen.  Är du nyfiken så finns hon imorgon lördag 16 maj på Bjuvs bibliotek mellan kl 10-13. Lördagen den 16 maj...

Läs mer

Ekeby möbler dementerar skvaller

13-03-2020

DEMENTI Emma Persson på Ekeby Möbler informerar kring ett rykte som går i byn:   - Vi har fått information om att ett rykte florerar här i vår by om att Ekeby...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »