Mamma och pappa Kalizz finns alltid som backup till sina begåvade barn. Musikern mm Jennifer i svart bredvid tvillingbrorsan William. Till vänster lillasyster Annabelle. Som föredrar matlagning före musikproduktion.
MUSIK 2015 skrev jag om William Kalizz som skapade sin egen musik hemma i vardagsrummet i Billesholm. Idag är syster Jennifer med leken och det musikbegåvade tvillingparet går från klarhet till klarhet i eget bolag. I helgen släppte de ett nytt album. Som redan haft uppåt 100 000 träffar.
William Kalizz går i nian på Jens Billeskolan i Billesholm liksom systern och kompanjonen Jennifer. Båda har de fortsättningen klar för sig. Det blir musikgymnasiet Mega i Helsingborg.

Musiken har alltid funnits med i Williams och Jennifers liv. Föräldrarna är musikaliska liksom andra i släkten.

William hade redan för några år sedan en egen studio. Hemma i en del av vardagsrummet. Avancerad utrustning som han så ofta han hade tid skapade egen musik vid.

Men produktionen växte och krävde till sist ytterligare avancerad utrustning. Liksom mer fysiskt utrymme – och det var då det var dags att söka större lokal.

Där är man idag. Tillsammans med systern Jennifer driver William idag ett helt produktionsbolag inom musik. I en stor och välutrustad studio – också den i Billesholm.

Här kan man förutom att hyra studio för egna inspelningar också hyra ljudutrustning eller gå en discjockey-kurs. Under ledning av syskonen Kalizz.

Vad är det då för musik Kalizz producerar? Jag försöker med begrepp som techno, house osv men får inte napp.

 

William och Jennifer tillsammans med sin låtskrivare Ola Ericsson.

Tidens dansmusik
- Stilen är EDM, säger Jennifer med både förvåning över att jag frågar och självklarhet i rösten. Och det vi släppt den här helgen är en sk EP som omfattar fem låtar och nås via Spotify, Youtube, Itunes och alla andra kanaler som finns av det här slaget.

EDM står för Electronic Dance Music, kan jag tillägga för dem, som I likhet med mig inte vuxit upp med musik som enbart ges ut på Internet.

Kalizz´s musik är alltså ”dansvänlig” om än inte ”trallvänlig”. Och Jennifer berättar att även om musiken faller inom ramen för EDM så försöker hon och William alltid att sätta sin egen personliga prägel på det de gör.

När jag för 3,5 år sedan intervjuade William så höll Jennifer på med violin. Vad hände med det?

- Den ligger på hyllan nu ett tag, svarar hon. Men min plan är att ha med violininslag i vår produktion längre fram. Så den är absolut inte bortglömd. Vi jobbar medvetet för att skapa ett alldeles eget sound.

Programleder radio
Kalizz´s senaste låtar spelar också på radiokanalen Hitcity Öresund där Jennifer och William är programledare, vilket är något helt nytt och tidigare oprövat för syskonen.

- Kanalen kontaktade oss och frågade om vi ville vara programledare, berättar Jennifer. Vi sa ja. Det är ju roligt att lära nya saker.

 

 

Vad pratar ni om i radio då?

- Vi har pratat om trender, våra favoritserier och om stress och migrän, fortsätter Jennifer.

William lämnar ständigt DJ-båset för att gå och släppa in fler gäster som kommer till det pågående release-partyt. Gäster i alla åldrar rullar in och en och annan kändis i musiksvängen dyker också upp. Felicia K - Chameleon girl – kommer förbi och hälsar. Hon är på partyt tillsammans med sin mamma.

På plats finns också Ola Ericsson som är anställd låtskrivare hos Kalizz.

- Jag skriver cirka tre nya låtförslag varje vecka. Låtar som jag sedan går igenom med William och Jennifer. En del duger direkt. Annat inte alls. Och en hel del gör vi om på ett eller annat sätt. Alltid tillsammans och i samförstånd, förklarar Ola Ericsson.

Det nya albumet innehåller en del sång också. Den står bl.a. Celina Nazarian för.

Albumet som just firas släpptes tidigt på fredagsmorgonen på ”alla portaler som finns” och efter ett dygn hade 70 000 lyssnat! Nästa släpp blir om 1-2 månader. Parallellt finns planer på att etablera musiken ännu mer utomlands.

Det är pappa Kalizz som berättar i sitt tal till sina ögonstenar.

- Vi har fått stor och bra respons efter dagens släpp och det har även kommit erbjudanden från andra skivbolag. Som vi konsekvent tackat nej till.

Han vet vad han talar om sedan en del bolag redan när William släppte ut sin första musik försökte kroka upp honom till olika kontrakt. Som alltid var till fördel för bolagen, diplomatiskt uttryckt.

- Idag har William och Jennifer sitt eget musikproduktionsbolag och behöver inte hamnar i klorna på andra, konstaterar han stolt och bestämt.

Lyssna på Kalizz´s musik här.

www.kalizz.com

Marianne Rönnberg Galmor