DEBATT OM FORSÄRLAN Byggnadsnämndens beslut förra måndagen att inte bevilja friskolan Forsärlan i Billesholm ett tidsbegränsat bygglov i ett år har väckt starka reaktioner. Bland föräldrar och barn. Men det finns förstås också de som argumenterar för att beslutet var riktigt.

Skolfrågor berör. Det märks inte minst i läsarstatistik. Också här på bjuvsnytt har debattens vågor gått höga just när det gäller Forsärlan. Idag - en vecka efter att beslutet togs rullar fortfarande inläggen in till redaktionen.

Vuxna, elever, lärare och rektor, skolans ägare m.fl är förstås upprörda över att skolan läggs ner. Ett besked Palmlunds skolor AB kom med dagen efter Byggnadsnämndens besked.

En rad enskilda inlägg som talar för att skolan skulle ha fått tillståndet inkom först. Snart inkom också svar från den politiska majoriteten som står bakom nämndbeslutet - och från partiet i opposition - Moderaterna. Rena personangrepp har, inte ovanligt men beklagligt nog, förekommit i viss utsträckning och detta är naturligtvis inte önskvärt. Men redaktionen har bedömt att de inte gått att skilja från inläggen, som kommit från för beslutet ansvarigt håll, och har därför ändå publicerat.

De utpekade har erbjudits möjlighet till replik, men ännu inte återkommit.

Även i brevväxlingen som föregick nämndens extrainsatta möte, som enbart handlade om Forsärlan, förekom relativt höga toner och stora ord.

Det senaste dygnet har Jill Ohlin återkommit och hon har upprepat en fråga hon ännu inte fått de ansvarigas svar på. Vi  återkommer med det så fort det dyker upp.

På lördagen skickade ägarna till Forsärlans Skola sitt sista inlägg, med ett tydligt tillägg att debatten nu för deras del är avslutad.

På söndagen inkom ett debattinlägg från Föräldraföreningen och på söndagen kom svaret från Moderaterna - på det inlägg tidigare från politiker i Byggnadsnämnden och närmare betämt Niklas Svalö, Stig Lundblad och Fredrik Johansson.

Debatten fortsätter att väcka känslor. Missa inte de nya inläggen som kommit in under helgen. Läs här.

MRG