BILLESHOLM Theo Lord 4 år, går nu i höst på Kyrkis i Billesholms församlingshem varje måndag och onsdag. Pappa Emil har tagit föräldraledigt för att vara med varje måndag. Denna måndag handlar det om att "Göra änglar".

Utomhuslekarna börjar så sakteliga ersättas av lek inomhus.Hösten är ju här och Församlingshemmet intill Billesholms kyrka ligger vackert inbäddat i skog och lövverk som just nu skiftar färg.

Kyrkis lokal ligger i Församlingshemmet bottenvåning och vägen dit är ordentligt skyltad. På husets baksida har personalen denna måndag satt upp flaggan Välkommen! De glada målningarna på det lilla cykelförrådet på väg till entrédörren skvallrar också om att här finns en barnverksamhet.

Denna måndag är temat "Göra änglar". Det är fortfarande ganska tidigt på morgonen när vi besöker Kyrkis och än finns endast Emil Lord och hans 4-årige son Theo. Ytterligare några föräldrar och barn ansluter sig varefter klockan går och snart är det full rulle och glada miner runt bordet.

Göra änglar
Dagens tema är potatistryck. En påse potatis har införskaffats för ändamålet och de vuxna hjälper de små att skära ut änglar, kors mm i knölarna.

Barnen tycker det är lika roligt att blanda färger på paletten. Theo och jag konstaterar så småningom också att om man geggar ihop alla färger så blir slutfärgen alltid - brun! Men nu skulle det ju inte handla om färglära....

 

Viktig pappa-barn-relation
- Det är synd att du inte var här förra veckan, säger Emil Lord. Då var det lov och väldigt många vuxna och barn kom hit. Idag är det litet mer stillsamt.

- Jag tycker hur som helst det är viktigt att vara med Theo och göra kul saker, fortsätter Emil Lord. Och eftersom jag är engagerad i kyrkan är det här en viktig plats för mig och min familj.

Theo gör några tryck tillsammans med pappa Emil. Men sedan kliar det i benen och när killkompisen Ivar dyker upp bär det av mot kuddrummet istället! Hopp och stoj - det här var riktigt skoj!

 

Välkommet fika
Efter leken vankas det fika för alla. En buffé med bröd och kallskuret bärs in och alla låter sig väl smaka.

Efter ett par timmar ger vi från Bjuvsnytt oss av. Ut i vuxenvärlden vilken som vanligt visar sig vara en långt mer komplicerad tillvaro än att trycka kristna kors på papper och tyg, med hjälp av en potatis och litet färg.

 

Bildtext: De vuxna på bilderna är Emil Lord, Sofie Edman, Jessica Christensen och Viktoria Widström. Deras barn som är med på bilderna är Theo Lord, Ivar, Zelda, Adora Widström samt Nilla Christensen.
Föräldra/barnverksamheten i Billesholm hösten 2013
Öppna Kyrkis i Billesholm har på måndagarna temat: Leka, pyssla, fika mm. Ledare är Sara Ingelsson och öppettiden är 9-12.

På onsdagar är temat för föräldrar/barn-aktiveten istället Sjunga och gunga från 10.30 och handlar om musikrytmik för de yngre. Plus umgänge och fika, även här. Ledare är Hannah Book och tiden är 9-11.30.

Den 23 september är temat Baka. den 30 september Göra egna tröjor (ta med din egen T-shirt).

Den 7 oktober är det Tillverka kort. Den 14 oktober ska det skapas Höstteckningar - men först efter en runda i den intilliggande skogen - för att hitta inspiration och föremål att rita av.

Den 21 oktober blir det "gegga" igen - för då ska det tryckas i gips!

Och från den 28 oktober är det uppehåll i form av LOV.

Också kyrkorna i Bjuv och Ekeby har såväl barn- som annan verksamhet. Vill du att vi skriver om någon av dem så mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor