NU MED FLER BILDER
BJUV På lördagen var det samling hos Kent Plateryd när han bjöd på sin fjärde Bike Show. Bikers från hela Sverige kom, även om solen bara lyste med sin frånvaro.

En snabb överblick vid entrén sa att har du inte en svart skinnpaj har du kommit till fel ställe. Men Kent hade hälsat oss välkomna så vi knallade på, in i folkmassan, som njöt av att träffa varandra, lyssna på bra musik, köpa reservgrejer, kläder, smycken, mat, godis osv. Och alldeles ensamma i ”vanliga kläder” var vi inte heller.

En cool kille tog en paus i gräset:

- Jag har skruvat hela natten för att vara klar och kunna köra hit idag, sa han. Och det är nog bra att det inte är lika soligt och varmt idag som igår.

- Vi är från Malmö och ska snart köra ner till en stor HD-träff vid Reperbahn i Hamburg, berättad en tjej jag träffade vid en lila-rosa, plyschklädd hoj i utställningen.

- Och sedan är det en träff på Bornholm efter det.

De sa vilket hotell du skulle bo på och om vi också var där var det bara att knacka på.

 

Utan egen erfarenhet vet jag att förstås ändå att det här med motorcyklar är en livsstil. Och de vi pratade med ställde mer än gärna upp på bild. Killarna rakt av. Det måste ta en stund att fixa till looken och det är klart man vill att folk ska tycka den är snygg och värd att uppmärksammas.

Kvinnor är som regel svårare. "Jag hatar att vara med på bild", är den vanligaste kommentaren.

- Men varför vill du inte uppmärksammas när du uppenbarligen jobbat hårt på att få till stilen. Visst tycker du väl att du är fin? säger jag då.

Och då får man för det mesta ta en bild också på den vackra.

Vid scenen träffar jag Kent Plateryd själv, i färd med att fixa prisbordet, där prylar för ett värde av 110 000 kronor snart ska lottas ut bland besökarna. Priser för Best Chopper 2014 och andra klasser har redan delats ut.

Hur många som kommit hittills vet han inte. VI räknar inte besökare, säger han. Bara hojar.

- Jag vet inte hur många människor, eller motorcyklar, som är här idag, säger Kent. Men förra året hade vi 600 cyklar här och jag tycker själv det känns som det är fler i år.

 


Dogman spelade Covers och spelade gjorde även The Reservoir Dogs.
 

 

Fler bilder
Bjuvsnytts fotograf och skribent Mikael Nerberg var också på Kents Bike Show. Här är några av bilderna han tog. För bilder kan man ju inte få nog av, eller hur?

 

Läs vår tidigare artikel om Kent Plateryd och hans motorcyklar här.

 

Text: Marianne Rönnberg Galmor    Foto: Mikael Nerberg och MRG