Vädret kunde knappast ha varit bättre på söndagen när det var Familjedag i Folkets Park.

BILLESHOLM Familjedagen i Billesholms Folkets Park på söndagen blev lyckad. Omkring 500 personer tog sig till Parken under de fyra timmar evenemanget pågick och arrangörerna log i kapp med solen.

Det var länge sedan Parken i Billesholm var så full av människor. Antalet besökare överskred både den 1 juni-firandet hittills och till och med Veteranbilsträffarna, som en solig dag inte drar lika mycket folk som denna familjedag. Under de fyra timmar som evenemanget pågick kom och gick närmare 500 personer.

Vuxna träffade vänner och bekanta och pratade och njöt av stämningen och det fina vädret medans barnen lekte och stod i kö för att bli målade som tigrar, monster osv.

Några klappade lamor, andra köpte bruna lantägg eller kanske ett skärp eller ett bälte. Den som ville kunde prova på boxning eller delta i poängpromenaden. De blommor som fanns till salu gick åt.

Bjuvsnytt var som vanligt framme med kameran. Fastnade du på någon bild i detta vårt första bildsvep för säsongen? Kolla och se!

 

Det vete katten vad som hände med ramen där men vi fortsätter.

Många billesholmare fanns på plats förstås. En hel del trotjänare som alltid dyker upp i sociala sammanhang, inte minst förknippade med Folkets Park. Herr och fru Nierup - lärare i Billesholm för generationer elever och tidigare också själv bosatta i byn - tog sig också till Parken.

- Jag vill så gärna träffa mina gamla elever, sa Kerstin. Som när hon kom till Billesholm från Helsingborg hette Järlhagen men som sedan gifte sig med Kjell och blev fru Nierup.

Några elever dök allt upp. Undertecknad. Och så John Lind. Nytillträdd styrelseledamot i Parken och denna dag även engagerad som fotograf.

 

 

Musikkåren spelade på stora scenen och besökarna hittade gott om plats att slå sig ner på eftersom alla de gamla, grönmålade originalmöblerna från Parkens tillblivelse, som vanligt fanns på plats.

Bland de sista att lämna Parken var en herre från Bjuv som tagit sig till Södra Vram på cykel.

Har du haft det trevligt?

- Ja, det var mycket trevligt. Vädret var perfekt för det här. Inte för varmt, svarade han, innan han hoppade upp på cykeln och började trampa hemåt.

Andelsköp
En del besökare hade hörsammat Parkstyrelens vädjan om andelsköp. Här kan du läsa mer om varför detta behövs.

 

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor