Varuhuset NK i Stockholm är känt för spektakulära skyltningar. Men en blomsterpotta på huvudet? Njae.. Jag tror mer på något av plaggen längre ner i reportaget.

MODE För några dagar sedan gjorde jag en av mina återkommande resor till Stockholm. Väl där spanar jag alltid in modetrenderna. Den här gången var våren på gång och på min promenix med kameran fångade jag dessa stilar och färger.

I butiker och skyltfönster syntes det att det är vår – eller snart i alla fall. Ute på stan gick folk fortfarande mest i svart. Jag själv med för den delen. Det är märkligt så enkelt det är att ta på ett par svarta jeasn, den svarta allvädersjackan och ett par svarta boots.

Jag gillar färg men ändå. När jag står där blek och glåmig, i något färgstarkt och fint, gillar jag inte spegelns svar. Kanske lite senare, resonerar jag. När jag fått lite färg.

Det kan hända att jag tar något vitt. Det sägs ju att varken vitt eller svart är färger men ändå, det lyser ju upp i alla fall. Annars är milda pasteller snällt mot 60+hud har jag märkt. Och sola är ju över huvud taget inte bra alls. Så jag får se hur det blir för mig i sommar.

Rätt uppfattat!
I Stockholm var det grönt, cerise, denimblått och orange som stack ut mest i det jag fångade i linsen. När jag frågade olika butiksbiträden vad som gäller i sommar sa de att det är starkare varianter av de milda pasteller som gällde för vårmodet 2014. Mitt intryck verkar alltså stämma med trendnissarnas intentioner! Inte illa för en gammal murvel som jag.

 

På skofronten kände jag igen modellerna. Både sedan förra säsongen och förr i livet. Det finns höjder och modeller för alla smaker. Här och där ser jag just nu skor i ormskinn av något slag. Något enstaka par som sticker ut som de här bootsen på bilden.

Kombinera fritt
Också i år är det fritt fram att kombinera det man gillar sedan tidigare med något man köper nytt. Längd, bredd osv - du bestämmer själv i slutändan. Tänk på det! De finns faktiskt inte något värre att titta på än en person som klätt upp sig efter konstens alla regler utan att se ut som hon eller han trivdes i det personen satt på sig.

Här kommer ytterligare några bilder från vårens första trendspaning á la Rönnberg Galmor i huvudstaden.

 

 

När solen gick ner över både Stureplan och Hötorget, gjorde jag på vägen hem en avstickare till minnesplatsen utanför Stadion.

Efteråt funderade jag ett tag. Klär jag i korta blommiga klänningar och färgglada tunikor? Ärmlöst? Skirt eller gulligt eller bara coolt och casual?

Säkra kort
Jag menar, svart och vitt är ju trots allt säkra kort....... Något som till och med dekoratörerna i modehusen uppenbarligen tänkt på för jag hittade även den här uppsättningen.

 

 

 

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor