Den här kvällen hoppar Carolina Tholanders make Olof tillfälligt in och ackompanjerer kören.
TÄVLING Operasångerskan Carolina Tholander från Ekeby har fått den äran att tillsammans med en egen kör tävla för Bjuv-, Åstorp- och Kågerödtrakten i Körkampen som går av stapeln den 5 april på Ekebo.

Sex körer deltar i tävlingen och det är tredje året tävlingen äger rum.

- Jag fick frågan i november av Bert Lundqvist, som är pappa till tävlingen, om jag ville leda en kör och delta, berättar Carolina Tholander. Körarbete tar mycket tid. Vi har ju tex haft audition och valt ut deltagare bland en mängd sökanden.

- Men efter att ha funderat en liten stund tänkte jag att det kan jag väl göra!

Sagt och gjort och när vi hälsar på i repetionslokalen i Ekebygården är det full fart på piporna. Kören, som alltså är helt nybildad, består av 20 personer och de har haft precis en månad på sig att gå från 0 till att få alla toner på plats. Parallellt med sångrepetitionerna fixas och trixas det också med scenkläder och koreagrafi. Här gäller ju inget mindre än att vinna och då måste allt stämma!

Tålamod och precision
Kören sjunger några strofer.

- Stopp! Säger Carolina Tholander som har öronen på spänn och hör varje liten detalj.

- Vi tar om det från……..

Kvällen till ära har Carolina Tholanders make Olof tagit plats vid pianot och han ackompanjerar vant. Kören fortsätter en bit till och så.

- Stopp! Håll tonen tenorer! Halka inte ner utan håll en rak linje. Vi tar om, tack.

Så där håller det på. Övning ger färdighet, heter det ju. Och tålamod, tänker jag. Timme efter timme. Men en fikapaus hinns i alla all med även om inget får lämnas åt slumpen. Här gäller ju inget mindre än att vinna! Vinna eller försvinna.

 

Bön till vänner
- Hur många som kommer till Ekebo och röstar på oss spelar förstås också roll, även om vi lägger ner mycket möda på att det ska låta perfekt, tillägger Carolina Tholander. Så vi hoppas verkligen att alla våra vänner dyker upp.

Vad har du annars för dig Carolina – efter Körkampen?

- Just nu har jag en ganska harmonisk period, svarar hon. Vi planerar sommarens konserter.

- Sedan till hösten ska jag sjunga opera i Malmö, avslutar Carolina Tholander.

Vi skiljs åt med en lyckospark. Go for it Carolina - med kör! Vi håller tummarna. Lycka till!

Dörrarna öppnar kl 19.30. Konsertstart preliminärt kl 20.00.

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor