Vinnarbilden av Pär Sävström från Billesholm.
BILDTÄVLINGEN I början av sommaren utlyste vi på redaktionen en bildtävling. Vinnaren är nu utsedd, heter Pär Sävström och bor i Billesholm.

Bidragen som kommit in till vår tävling är inte så många. Kanske inte så konstigt eftersom bjuvsnytt.se sjösattes i juni.

Men bidragen är i gengäld alla av genomgående hög kvalitet och uppgiften för vår enväldiga jury var inte helt enkel.

Till slut fastnade vi för Pär Sävströms bild. Vi gillar det svart-vita formspråket kombinerat med en närmast dokumentär skildring av hur två parallella världar ryms i ett och samma ögonblick: Golfare som övar intenstivt på att träffa bollen. Samtidigt som en lantbrukare i bakgrunden tröskar sitt fält.

Övriga deltagare ger vi ett hedersomnämnande.
"Barnbarn". Foto: Karin Falkenberg, Ekeby.
"Midsommar på Öland." Foto: Margita Wilson, Bjuv.
"Semesterbild från Bjuv. Foto: Sonja Svensson, Billesholm.
Foto: Susanne Ohlsson, Billesholm.

 

"Solnedgång vid Kullaberg." Foto: Mikael Nerberg, Bjuv.
" Ann i bokskogen bakom Ekhaga." Foto: Elin Mäkelä , Billesholm.
"Elin på sitt träningspass." Foto: Ann Nihlgård, Billesholm.
Foto: Susanne Ohlsson, Billesholm. Foto: Susanne Ohlsson, Billesholm
Susanne Ohlsson föredrar att fotograferar smådjur, kryp, växter m.m. i skogen ovanför Kyrkbacken i Billesholm. I makroperspektiv.
Nyhetsbilden
 
 
 
Till sist en nyhetsbild från Roger Strömpers i Ekeby. Han hade närvaro nog att få upp mobilen och ta ett par bilder när han såg att en olycka höll på att inträffa alldeles framför honom på vägen. Han skriver:
 
- Jag tog dessa bilder på en när det gäller våra vägskyltar ej läskunnig förare från Lettland. Inte lätt. Han lyckades stanna i precis rätt tid.  Hade han kört två meter till så hade han skadat bron.
 
Hoppas ni njuter av bilderna och om ni känner för det är ni hjärtligt välkomna att själv delta nästa gång i utlyser en bildtävling.
 
Redaktionen, bjuvsnytt.se.