BJUV. När jag sökte tillstånd hos myndigheterna för att starta bjuvsnytt.se skrattade tjänstemännen och sa:
- Det finns väl inga nyheter i Bjuv.
- Det är klart att det gör, sa jag. Och det tänker jag bevisa!
- Ja, varsågod. Upp till bevis, sa de.

Så här är jag nu med mitt bjuvsnytt.se.

Bjuvsnytt är en lokal sida där jag och övriga medarbetare skriver om smått och stort som händer i Bjuvs kommun.

Varför? För att jag vill lyfta fram Bjuvs kommun och det som händer just här. Jag saknar en sådan kanal. Alltså startar jag den.

Visserligen finns det andra redaktioner som bevakar Bjuv, Billesholm och Ekeby men med stigande omkostnader i de stora tidningshusen läggs lokalredaktioner ner och bevakningsområden slås ihop tills det bara skrivs en text från varje mindre ort. Så kan vi ju inte ha det!

Bjuvsnytt finns från och med nu. Kommuninvånarnas egen mycket lokala och politiskt oberoende webbsajt.

Välkommen in!

 

För att undvika missförstånd vill jag genast tillägga att vi som arbetar med bjuvsnytt.se självklart också intresserar oss för det som händer "bortom 50-skyltarna". Under vinjetten VÄRLDEN hittar du utvalda artiklar om saker som sker på andra sidan kommungränsen MEN fokus kommer alltså medvetet att ligga på det lokala.

Utan dig går det inte

Jag är född i Billesholm och uppvuxen där och i Bjuv. Efter decennier på annat håll är jag nu en så kallad återvändare. Jag gillar barndomsbygden och genom föräldrarna har jag fått en gedigen kunskap om traktens historia.

Några av er som läser detta känner mig redan och vet att jag alltid gillat när det händer saker, alltid varit glad för äventyr och nyfiken som få.

Nyfkenhet och hemtamhet är självklart tillgångar i ett sådant här sammanhang men det räcker inte. För att kunna leverera en intressant och rolig sida behövs även du!

 

Bjuvsnytt gör vi tillsammans

Klicka runt på sajten och bekanta dig med de olika avdelningarna. Dina tips blir underlag till texter under NYHETER eller REPORTAGE. Har du lust att själv skriva och publicera foton så publicerar vi det under MITT BJUV. Du kan ockå skicka in din finaste bild och berätta vad den föreställer - så lägger vi ut.

Under M:s BLOGG skriver jag personligt om saker som får mig att reagera.

NÖJE & FRITID är en godispåse som vi  fyller med gott och blandat. Nya "karameller" hela tiden i form av exempelvis recept. Eller bilder och tips om vackra möbler och annat som kan förgylla tillvaron.

Välkommen till Bjuvsnytt! Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med DIG!

Marianne Rönnberg Galmor
Chefredaktör
www.bjuvsnytt.se