Uppdaterad - FEJK Skåningar på olika håll – inte minst i Bjuvs kommun – har de senaste tre veckorna blivit uppringda av en man som både vill diskutera invandringspolitik och sälja tidningsprenumerationer. SD Bjuv uppmanar de som blir uppringda att anmäla mannen.
En kvinna i Billesholm som blivit uppringd berättar att mannen, som ringer från ett 042-nummer, hetsade upp sig när han började prata om dagens invandringspolitik.

-  Efter ett tag så slutade han prata om vad han själv tycker och ställde frågan till mig om inte också jag är bekymrad över den politik som förs och det antal invandare som kommer till Sverige, berättar den uppringda kvinnan.

- Nej, faktiskt inte, svarade jag. Och det fick honom att tystna tvärt och snabbt avsluta samtalet.

"Inget riktigt nummer"
Mannen ringer från 042-304 67 67, vilket hitta.se kommenterar som att ”det verkar inte vara ett riktigt telefonnummer”. Sökmotorn tilläger att de som blir uppringda ”befinner sig främst i Västra Götalands län. Andra vanligt förekommande län är Hallands län samt Skåne län”.
Han använder även mobilnumret: 076 9449582.
 
- Jag har via en rad olika källor hört om denne falske säljare, säger Pia Trollehjelm i SD Bjuv. Han säger han tillhör SD men han representerar inte oss och vi uppmanar dig som råkar ut för dessa samtal är att polisanmäla, fortsätter Pia Trollehjelm (bilden).

Hennes partikollega Michael Henrysson har också han uppmanat de som vänt sig till honom med frågor om den påstådde annonsförsäljaren, att vända sig till polisen.

SD i Helsingborg har också drabbats av mannens framfart och påståenden om sin partitillhörighet och där liksom i Bjuv uppmanar SD-ledningarna till polisanmälan. Runt om i de skånska tidningarna kan man läsa om denne ”säljare” som enligt bl.a. Helsingborgs Dagblad ringer från ett 042-nummer.

Påträngande
Flertalet skåningar uppges ha blivit utsatta för samtalen som upplevs som påträngande och obehagliga. Ibland säger mannen sig göra en opinionsundersökning om invandringspolitik. Ibland försöker han sälja prenumerationer på tidningar och sajter som befinner sig på den politiska högerkanten.

Marianne Rönnberg Galmor