Bjuvs Folkets Hus våren 2020.
BYGGE På onsdagen tog Kommunstyrelsens arbetsutskott det första steget mot en rivning av Bjuvs Folkets hus. Det skriver den ledande koalitionen SD/M i ett pressmeddelande.

I december 2015 köpte Bjuvs kommun in Medborgaren 1 som är fastighetsbeteckningen på tomten där Folkets hus är placerad. Fastigheten har sen dess varit föremål för diverse förändringsönskemål i Bjuvs Kommun.

För ett antal år sen dömde arbetsmiljöverket ut lokalerna och sen dess har Bjuvs kommun letat efter nya lokaler för att flytta biblioteket, som för närvarande ligger i bottenvåningen på Folkets hus.

Folkets hus är nu i sådant skick att man inte längre bedöms ekonomiskt försvarbart att renovera, bygga om eller bygga till.

Sverigedemokraterna och Moderaterna går därmed nu fram med en rivningsansökan som kommer behandlas i byggnadsnämnden innan ett slutgiltigt beslut kommer att tas

- Vår förhoppning och vision är att kunna försköna centrum i Bjuv, i synnerhet när nu även ett Trygghetsboende byggs som närmaste granne till Folkets hus, heter det i meddelandet från SD och M.

mrg