POLISEN EN 38-årig man kidappades 15.30 på söndagen på Knutpunkten i Helsingborg och återfanns sex timmar senare, svårt skadad, i Billesholm. Enligt vittnen spanar polisen idag i Södra Vram.

Mannen hittades enligt Aftonbladet svårt skadad efter att ha utsatts för en tortyrliknande misshandel i en bil. Polisen rubricerar fallet som synnerligen grov misshandel och olaga frihetsberövande och har inlett en förundersökning.

- Gärningsmännen har bla försökt skilja kroppsdelar från kroppen, säger Jörgen Winberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till AB.

Den 38-årige mannen dumpades i Billesholm vid 21-tiden på söndagen och kunde själv larma polisen. Väl på sjukhuset sövdes han ner pga sina allvarliga men inte livshotande skador.

Calle Persson, polisens presstalesman på Region Syd, bekräftade vid lunchtid på måndagen att mannen är vid liv. Om de konkreta vittnesmål som inkommit till bjuvsnytt.se:s redaktionen på måndagen, om att polisen finns i Södra Vram och letar efter något eller någon med anknytning till brottet säger Calle Persson:

- Utredningsarbetet pågår idag. På vilket sätt kan jag inte säga. Men utredning omfattar både inre och yttre spaning.

- Någon utryckning i fallet har dock inte skett.

Mannen har enligt Jörgen Winberg berättat att han blev intvingad i en bil i Helsingborg av tre-fyra maskerade män. 38-åringen är allvarligt men inte livshotande skadad, enligt polisen. Misshandeln hade tortyrliknande inslag och pågick inne i bilen. Den skadade mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

Marianne Rönnberg Galmor