POLITIK Mötena i Bjuvs kommunfullmäktige har inte bara flyttat runt de senaste månaderna efter att länge ha hållits på torsdagar i Varagårdsskolans aula i centrala Bjuv. Nu går man även från möten på torsdagar - till måndagar.

Först flyttades mötena i kommunens högsta beslutande organ - Kommunfullmäktige - till Foodhill, dvs Findus fd matsal. Det hände under senare delen av 2020.

Coronapandemin tvingade så under vintern ledamöterna att istället mötas utomhus. En gång på parkeringsplatsen vid skejtparken vid Bjuvs Folkets Hus. Nästa gång i ett fd magasin inne på "Findusområdet" i Selleberga.

Kommande möte den 25 januari skulle även det äga rum i det gamla magasinet, var det först sagt.

Men på onsdagsförmiddagen kom beskedet från kommunhuset att man nu istället valt att ha KF-mötet måndagen den 25 januari 2021 i Idrottshallen på Jens Billeskolan, Badhusvägen 1, Billesholm.

Mötet börjar kl 19.00.

(Mer info i annonsen till höger på denna sida.)

Ändring i presidiet
Sedan Martin Fridehjelm i december valt att lämna posterna som andre vice ordförande i presidiet för Kommunfullmäktige ska en ersättare till honom utses. Antagligen redan till januarimötet. Informella, av S-ledningens Stefan Svalö icke-bekräftade källor, säger att ersättaren blir Niclas Svalö.Yngre bror till Stefan.

Marianne Rönnberg Galmor