BROTT Någon gång på natten mellan tisdagen och onsdagen sköt uppenbarligen någon eller några mot flera fönster och dörrar i centrala Ekeby. Samma sak hände i Truedstorp.

De fastighetsägare som fått sina glasfönster förstörda har polisanmält saken. På en sida för grannsamverkan på Facebook hör flera av sig med liknande berättelser. Bjuvsnytt har fått tillstånd att använda deras privata foton av förstörelsen.

Det ser onekligen illa ut så att det "bara" skulle handla om skott från soft airguns ska inte viftas bort. Kan en glasruta få skador som de på bilderna så kan säkerligen en människa - vuxen eller barn - eller något husdjur få betydande skador av kulorna också. Tänk att de tex träffar ett öga.

De som drabbades under natten och nu pratat med polisen och anmält händelserna undrar också via Facebook om "någon" sett eller hört något om det inträffade. Frågan är om det finns någon eller några i byn som vågar berätta. Det här är inte samma skräckbeteende som vi dagligen läser om i landets större orter. Men i värsta fall en tillräckligt illavarslande inledning på en liknande brottskarriär. Om inte samhället hjälps åt att tydligt markera för de som beter sig så här hänsynslöst mot okända att det här tillåts inte.

 

 

Marianne Rönnberg Galmor