BILLESHOLM Distriktssköterskan syster Kerstin på BVC på Västergatan i Billesholm har gått i pension och folk frågar om man i fortsättningen ska behöva åka till Bjuv om man behöver hjälp. Svaret är nej.

Vad händer i Billesholm nu när syster Kerstin gått i pension, frågar oroliga patienter som sedan länge förlitat sig på ”sin” distriktssköterska Kerstin.

Ringer man till Vårdcentralen i Billesholm hänvisas man både vad gäller barn- och vuxenmottagning till att ringa olika telefonnummer i Bjuv.

Några meddelanden kan man inte lämna på numret eftersom mottagningen inte är bemannad kontinuerligt.

Vi kontaktar Vårdcentralen Söderåsen:

- Syster Kerstin har gått i pension men vi har sköterskor där på ungefär samma tider som när hon var där, säger Karin Stenström, Tf Verksamhetschef på Vårdcentralen Söderåsen.

- Vid något tillfälle när någon sköterska varit sjuk har vi bett barn och patienter att ta sig till Bjuv för att underlätta för sköterskan som varit ensam.

Detta ska dock enligt Karin Stenström betraktas som undantag.

- Inom kort kommer vi att ha en fast BVC-sköterska i Billesholm och också en distriktssköterska några dagar i veckan. Syster Kerstin hade ju båda delarna men i fortsättningen blir det två personer istället, avslutar Karin Stenström.

Vårdcentralen i Bjuv har telefon: 042 – 406 01 00. Sjukvårdsrådgivningen nummer 1177. Akuten 112.

Under sommaren kommer mottagningen i Billesholm att vara stängd i 4 veckor precis som tidigare år. Exakt vilka veckor detta blir är enligt Karin Stenström dock ännu inte bestämt.

Marianne Rönnberg Galmor