DEBATT Nu är det dags igen för en ny omgång av "Gäst i Klippansoffan".  En uppskattad verksamhet som legat nere några år men som med kommunens nya kulturstrateg Lotta Andgren, nu väcks till liv igen.
Bjuvsnytt handlar i första och största hand om Bjuv, Billesholm och Ekeby. Också Åstorp ibland eftersom kommunen bett mig om hjälp med att sprida Åstorpsnyheter. När jag hinner.

Nu gör jag ytterligare ett avsteg från den vanliga traden och slår ett slag för ett arrangemang som anordnas i Klippans kommun. Helt enkelt för att jag personligen tycker att det är så himla bra!

Eldsjälarna bakom pånyttfödelsen av Samtal i Klippansoffan. Lotta Andgren i mitten bor i Billesholm och är medlem i Billesholms Folkets Parks styrelse.

För några år sedan fanns det i Klippans något som hette Samtal i Klippansoffan. Om aktuella samhällsfrågor och med intressanta personer samhöriga med ämnet. Verkamheten lades dock i malpåse. Oklart för mig varför. Men hur som helst; nu drar Klippan igång sin soffa igen! Heja!! Det här är en aktivitet som intresserar mig personligen och därför skriver jag nu om den i bjuvsnytt.se. I hopp om att kanske kunna dra igång något liknande här i Bjuv. Vi får se……

Träffa HD/Sydis VD
Först ut för ”grillning” i Klippansoffan är Pontus Bodelsson, vd för Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan. Han är uppväxt i Klippan och sedan augusti 2015 vd för Helsingborgs Dagblad-Sydsvenskan. Per Johansson, känd bl.a. för att ha lett liknande samtal på Dunkers i Helsingborg, är samtalsledare.

Lotta Andgren m.fl. jobbar sedan en tid tillbaka med att boka upp fler intressanta personer för fortsatta soffsamtal i höst. Det kan som i exemplet med Bodelsson, handla om att få lyssna på och veta mer om någon s.k. Klippanprofil. Men anknytningen till trakten är i sig inte något måste utan programmet kommer även att bjuda på intressanta personer i ett bredare geografiskt perspektiv. Någon som spelar roll i den aktuella samhällsdebatten på ett eller annat sätt och som allmänheten har intresse att få träffa och veta mer om.


Biljetterna till premiärsoffan den 2 april släpptes tisdagen den 7 mars kl. 10.00  och finns att köpa sedan dess på kommunens bibliotek.

Söndagen den 2 april gäller:
Tid: Söndagen den 2 april kl. 15.00.
Plats: Konsertsalen, Klippans Musikskola, Storgatan 9, Klippan.
Kostnad: 60 kr. Förköp av biljetter: Biblioteket i Klippan, Ljungbyhed och Östra Ljungby. Försäljningsstart: Tisdag 7 mars kl. 10.00. 
Program:
Pontus Bodelsson tar plats i Klippansoffan. 

Arrangör: NordJem förlag och Kultur- och fritidsförvaltningen.

Marianne Rönnberg Galmor

Redaktör alltid sugen på samtal och debatt