FÖRMYNDARSKAP När ska ni se till att trygga utsatta människors pengar så att inte någon som ska hjälpa dom kan förskingra så lättvindigt som återigen sker? 
Skrota nuvarande Förmyndarskap med Överförmyndare som inte gör sitt jobb. Förtroendet är nu noll. Låt jurister sköta deras ekonomi och låt auktoriserade revisorer kontrollera de årliga redovisningarna. Låt sen ett personligt ombud hjälpa dom med att bevaka deras rättigheter på alla plan.

Återigen drabbas utsatta människor av samvetslösa personer som är God man, förvaltare eller förmyndare åt dem läser jag på SVT-text-TV idag 2016-04-24! Hundratals miljoner är inte redovisade och ingen vet var pengarna tagit vägen. Länsstyrelsen har slumpvis kontrollerat åtta tusen akter som är en bråkdel av alla akter som finns.

Hur ser det ut på de akterna? Tänker man kontrollera alla nu eller hoppas man att det är ok med dom? Hur kan överförmyndarna som är högst ansvariga låta detta ske? Hur kan man använda ett sådant system som är så ihåligt! Obegripligt.

Detta är en oacceptaglig skandal och ska inte kunna vara möjligt att förskingra dessa utsatta människors pengar. Jättetråkigt för de förmyndare som sköter sig rättrådigt. Det står också klart att en del har allt för många uppdrag så att både tid och ansvar åsidosätts och sen Överförmyndare som inte gör sitt jobb som dom är satta att sköta. Vem är ansvarig och får nu de drabbade sina pengar åter? Är pengarna inskrivna från början så är kommunerna ansvariga anser jag och får stå för återbetalning.

Claes-Göran Nilsson
Billesholm

 


PÅ GÅNG

Julpyssel i kyrkan

Bjuvs församling hälsar välkommen till julpyssel för hela familjen

God natt, Alfons Åberg!

PÅ GÅNG Lördagen 5 mars kl. 10.00 på Bjuvs bibliotek:

Spännande om vikingar på Arkivens dag i Billesholm

KULTUR Lördagen den 12 november bjuder Billesholmstraktens Hembygdsförening,

Kommun och polis ute och pratar trygghet
TRYGGHET? Med start ikväll 2.11 och vid totalt tre tillfällen kommer kommunen att vara ute i Billesholm, Bjuv och Ekeby tillsammans med polisen för att prata trygghet med invånare.
Möt författaren till bok om tågresande
Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond och författare, förelåser i Bjuv om tågets historia och betydelse. Foto: Johan Marklund.
KULTUR  "Ta tåget" är en ny bok genom historien, samtiden och in i framtiden. Var med och hör på föreläsning och träffa författaren på Bjuvs bibliotek tisdag den 25/10 kl. 18-19:

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.