DEBATT Miljö är en kärnfråga för Centerpartiet. Därför är det också självklart för oss centerpartister att fira Världsmiljödagen. I år fira jag miljödagen med Centerpartiet i Bjuvs kommun, min födelsekommun som jag flyttade ifrån år 2000 för kärlekens skull som jag hittat i Göteborg.

Ingen i Sverige har kunnat undgå rapporteringen om Findus nedläggning i Bjuv. Ingen har väl heller kunnat undgå att den enda gången den röd-gröna regeringen bryr sig om företag är när de hotar att flytta utomlands. Regeringen gör det dyrare att anställa, föreslår att företagen ska ta större sjuklöneansvar, ökar regelkrånglet och sedan undrar de varför företag flyttar utomlands.

I Västsverige slog fordonskrisen hårt och speciellt Saab Automobile AB:s konkurs 2011. Det fanns då en stor förståelse i övriga regionen att satsningar behövde koncentreras till Trollhättan och nu har staden hämtat sig. Jag hoppas att det finns en lika stor förståelse för Bjuv i resten av Skåne och att det görs en kraftsamling kring hur visionen om ett “Food Valley of Bjuv” kan bli verklighet trots Findus nedläggning.

I Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimat kom Bjuv på plats 201. Ett av bottennappen var kommunens service till företagen. Företagarnas åsikt om hur kommunen kan förbättra företagsklimatet är enligt årets enkät främst att öka kommunens attraktionskraft, bättre information till företagen och bättre på att stimulera nyetableringar. Där har Bjuvs kommun en läxa att göra för att locka till sig nya jobbtillfällen.

Vi centerpartister är övertygade om att miljö och ekonomisk tillväxt är varandras förutsättning. Jobb kommer att skapas i den gröna omställningen till ett hållbart samhälle. Det firar jag på Världsmiljödagen med Centerpartiet i Bjuvs kommun.

Karin Östring Bergman

Karin Östring Bergman (C) är Regionfullmäktigeledamot Göteborg och Näringspolitisk talesperson för Centerpartiet i Västra Götaland men bördig från Ekeby.


PÅ GÅNG

Julpyssel i kyrkan

Bjuvs församling hälsar välkommen till julpyssel för hela familjen

God natt, Alfons Åberg!

PÅ GÅNG Lördagen 5 mars kl. 10.00 på Bjuvs bibliotek:

Spännande om vikingar på Arkivens dag i Billesholm

KULTUR Lördagen den 12 november bjuder Billesholmstraktens Hembygdsförening,

Kommun och polis ute och pratar trygghet
TRYGGHET? Med start ikväll 2.11 och vid totalt tre tillfällen kommer kommunen att vara ute i Billesholm, Bjuv och Ekeby tillsammans med polisen för att prata trygghet med invånare.
Möt författaren till bok om tågresande
Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond och författare, förelåser i Bjuv om tågets historia och betydelse. Foto: Johan Marklund.
KULTUR  "Ta tåget" är en ny bok genom historien, samtiden och in i framtiden. Var med och hör på föreläsning och träffa författaren på Bjuvs bibliotek tisdag den 25/10 kl. 18-19:

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.