SPORT På lördag den 12 mars är det fest hos Vv84 Sk i sporthallen på Brogårdaskolan och kommer du klädd i något rött deltar du automatiskt i dagens lotteri. Parallellt med allt skoj är festen också en insamling till förmån för Barncancerfonden Södra.

Innebandyföreningen Vv84 Sk har som alla andra kämpat sig igenom den tunga Coronaperioden. Under den första vågen 2020 stängdes verksamheten ner så att bara ungdomar fick träna, inte seniorer. Och i höstas infördes restriktioner på max 90 personer i publiken. Men nu är allt som vanligt igen och det tänker man fira.

 

Bilden: Philip Svensson och hans kollegor hoppas på en stor publik på lördag. Helst helt i rött.

Den kommande helgen är dessutom den enda som både damer och herrar i vv84 spelar samtidigt och inför detta har ledningen ”spånat ihop” en heldag med såväl tävlingar som insamling. Det berättar Philip Svensson, styrelseledamot och assisterande tränare i Vv84 Sk. Damerna spelar kl 11.45 och herrarna kl 14.30.

- Vi vill helt enkelt bjuda vår publik på en trevlig heldag, säger Philip Svensson. Vi brukar ha omkring 100 åskådare på en sådan här dag och det skulle vara roligt om ännu fler kom i år. Vi vill bjuda på något extra nu.

- Så förutom att bjuda på spännande spel så arrangerar vi en speedshooting-tävling och prickskytte mellan matcherna.

 

 

Glöm nu inte det RÖDA
Dagen har fått namnet RÖD LÖRDAG och hallen ska fyllas med klubbfärgen RÖTT. Gratis inträde gäller men den som känner för det betalar ändå de vanliga 30 kronorna. Och bidrar därmed till dagens insamling till barn med cancer. Spelarna bidrag på sitt sätt – med minst 5 kronor för varje mål de gör.

- Vi har Skånes bästa och billigaste cafeteria, säger Philip Svensson. Så passa på att köpa grillat, dricka och fika – så bidrar du också till en lyckad dag.

- Och gör det gärna i RÖTT, som sagt. Så att du inte missar att vara med i utlottningssammanhangen. Samtidigt som du garanterat bidrar till en god sak. Välkommen!

Idag har Vv84 drygt 160 medlemmar varav i det närmaste 40 procent är flickor. Matchsäsongen är mellan oktober och mars.

Sporthallen ägs av kommunen och föreningar betalar en blygsam hyra för att få använda den. Verksamheten har blommat upp och ansökningar om att få gå med ökar – även såhär i slutet av säsongen, enligt Philip Svensson.

- Allt för att behålla känslan, avslutar Philip Svensson.

Damerna spelar på lördag kl.11.45. Herrarna kl.14.30.

Följ Vv84 på Instagram @Vv84.skbjuv och Facebook: @Vv84-Sk Bjuv.

Marianne Rönnberg Galmor


PÅ GÅNG

Julpyssel i kyrkan

Bjuvs församling hälsar välkommen till julpyssel för hela familjen

God natt, Alfons Åberg!

PÅ GÅNG Lördagen 5 mars kl. 10.00 på Bjuvs bibliotek:

Spännande om vikingar på Arkivens dag i Billesholm

KULTUR Lördagen den 12 november bjuder Billesholmstraktens Hembygdsförening,

Kommun och polis ute och pratar trygghet
TRYGGHET? Med start ikväll 2.11 och vid totalt tre tillfällen kommer kommunen att vara ute i Billesholm, Bjuv och Ekeby tillsammans med polisen för att prata trygghet med invånare.
Möt författaren till bok om tågresande
Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond och författare, förelåser i Bjuv om tågets historia och betydelse. Foto: Johan Marklund.
KULTUR  "Ta tåget" är en ny bok genom historien, samtiden och in i framtiden. Var med och hör på föreläsning och träffa författaren på Bjuvs bibliotek tisdag den 25/10 kl. 18-19:

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.