POLITIKERKOLLEN Bjuvspolitiken kan för vissa verka ointressant. Den senaste mandatperioden har mest bestått av anklagelser, käbbel och återremisser. Men det finns Jokrar i leken. Som t.ex. Allan Jönsson. Nu med nytt parti. Får han 262 röster är han inne i fullmäktige igen.
Minns ni ”Kung Allan” och Sverigedemokraterna i Bjuv? Alltså inte den SD-förening som finns idag och som tillsammans med Moderaterna styr kommunen sedan 3 år tillbaka. Utan SD som fanns dessförinnan och där ledaren var Allan Jönsson.

Allan var rubrikernas man inte minst för att han med jämna mellanrum hotades i sin politiska framfart som SD-representant från moderpartiet i Stockholm av uteslutning. Men likt katten med 9 liv kom han alltid till synes oskadd ur kontroverserna.

Bilden: Allan Jönsson är tillbaka i Bjuv. Nu med ett nytt parti.
När han till slut lämnade SD Bjuv var det hans eget beslut. Även om hans hantering av partikassan säkert ändå snabbt hunnit upp honom och tvingat fram en avgång.

Allan hoppade hur som helst innan det small över till Framstegspartiet och försökte jobba upp det. Men så plötsligt lockade kärleken i grannbyn och så var Allan Jönsson Åstorpsbo istället. Och försvann från Bjuvspolitiken. Inte ens när han senare flyttade tillbaka till kommunen syntes och hördes han som förr.

2018 ställde han förvisso upp i lokalvalet och fick då 72 röster. Någon comeback i Fullmäktige räckte det dock inte till.

”Det ska nog gå”
Döm då om min förvåning när jag på Valmyndighetens sajt för Bjuvs kommun och årets val nyligen då hittade Allan Jönsson! För ännu ett nytt parti. Denna gången AFS - Allt för Sverige. Till höger både om höger och SD. Eller ”hela det tidigare SDU – Sverigedemokraternas ungdomsförbund”.

- Allan får aldrig ihop tillräckligt många röster till ett mandat, säger de politiker jag testar nyheten på i dessa valtider.

- Det ska nog gå, säger Allan Jönsson själv. Det krävs bara 262 röster till ett mandat i Bjuv. Och det tror jag att jag och mina vänner kan få ihop.

Möjlig vågmästare?
Redan i skolan lärde jag mig att ”man ska aldrig säga aldrig” och med tanke på den just nu gällande MYCKET KNAPPA mandatfördelningen i Bjuvs kommunfullmäktige - 16 för SD plus M - och 15 för oppositionen S plus KD, C, L och V - så skulle en ”frifräsare” som Allan Jönsson om han fick ett mandat - kunna få en viktig vågmästarroll. Med inflytande i Bjuvspolitiken.

Vilka frågor vill då Allan driva?
- Det är inga jättestora frågor, svarar Allan Jönsson. Utan saker jag tog upp redan under SD-tiden. Som exempelvis att det ska vara en hastighetsbegränsning på 40 km/tim i tätorterna. Det sänker dödligheten i trafiken markant.

- Och så vill vi att cykelvägarna som finns i byarna ska anslutas till varandra så att människor kan cykla eller ta mopeden till jobbet. Här i trakterna jobbar folk ju ofta i grannbyarna.

- En tredje fråga är otrygga platser i alla Bjuvs kommundelar. Det finns ställen där jag, även om jag är ganska storväxt, inte går på kvällarna. Som järnvägsviadukten mellan Bjuvs järnvägsstation och Platsen. Där det inte finns någon belysning.

Om Allan Jönsson får tillräckligt många röster på söndag för att på allvar kunna påverka balansen i Bjuvspolitiken – det vet vi i nästa vecka.

Marianne Rönnberg Galmor


PÅ GÅNG

Julpyssel i kyrkan

Bjuvs församling hälsar välkommen till julpyssel för hela familjen

God natt, Alfons Åberg!

PÅ GÅNG Lördagen 5 mars kl. 10.00 på Bjuvs bibliotek:

Spännande om vikingar på Arkivens dag i Billesholm

KULTUR Lördagen den 12 november bjuder Billesholmstraktens Hembygdsförening,

Kommun och polis ute och pratar trygghet
TRYGGHET? Med start ikväll 2.11 och vid totalt tre tillfällen kommer kommunen att vara ute i Billesholm, Bjuv och Ekeby tillsammans med polisen för att prata trygghet med invånare.
Möt författaren till bok om tågresande
Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond och författare, förelåser i Bjuv om tågets historia och betydelse. Foto: Johan Marklund.
KULTUR  "Ta tåget" är en ny bok genom historien, samtiden och in i framtiden. Var med och hör på föreläsning och träffa författaren på Bjuvs bibliotek tisdag den 25/10 kl. 18-19:

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.