KOMMUNALT På tisdagen togs beslutet av Bjuvs styrande majoritet SD/M om att entlediga kommunchefen Christer Pålsson med omedelbar verkan. Imorgon onsdag presenteras den som ska ersätta honom tills en ny kommunchef rekryterats.

- De senaste åren har kommunen utvecklats under vår ledning och nu växlar vi upp med ny kraft för att flytta fram och lyfta kommunens position i västra Skåne. Med utmaningar kommer också kraven på ett ledarskap som är proaktivt, flexibelt samt samlande och drivande med kraft i styrning, ledning och utveckling för att realisera Bjuvs kommuns vision.  Politiken kommer att driva Bjuvs kommun framåt med fokus på kunskap, kompetens och mod, heter det i ett pressmeddelande från kommunhuset i Bjuv.

- Med anledning av dessa nödvändiga förändringar har vi idag valt att entlediga kommundirektören Christer Pålsson från sin anställning med omedelbar verkan, fortsätter meddelandet.

Kontroversiell kommundirektör
Sommaren 2012 slutade Christer Pålsson som kommunchef i Bromölla och efter bara fyra månader som stadsdirektör i Landskrona fick han sparken. I januari 2013 blev Pålsson istället kommunchef i Bjuv.

Han har varit en kontroversiell kommundirektör. Ganska snart efter sitt tillträde genomförde han en del organisatoriska förändringar i tjänstemannaleden och råkade även i konflikt med berörda fackföreningars företrädare.

Styrt med fast hand
Det är alltså ingen överdrift att säga att Christer Pålsson styrt i kommunhuset med en s.k. fast hand. Men att det just nu föreligger någon specifik kontrovers mellan den politiska SD/M-ledningen och kommundirektören förnekar såväl kommunalrådet Mikael Henrysson (SD) som Matthias Åkesson, Moderaternas gruppledare.

- Vi har en ny inriktning för Bjuvs kommun nu, säger Mikael Henrysson. Vi vill ha en annan utveckling i kommunen och känner att vi då också behöver en annan ledning i kommunhuset.an Och det är helt normalt att en så hög chef slutar med omedelbar verkan då han i och med beslutet förbrukat förvaltningens förtroende.

- Kunskapen att vi behöver en ny kommundirektör har byggts på under de år vi nu styrt Bjuvs kommun tillsammans med Sverigedemokraterna, säger Mathias Åkesson. Vi behöver få in en ny frisk fläkt i sammanhanget.

En känslig process
Beslutet att entlediga Pålsson har hanterats inom en mycket liten grupp och många är säkert idag förvånade över nyheten.

- Det är en känslig process och handlar om människor, säger Matthias Åkesson. Sådana Här ärenden ska hanteras snyggt.

Förhandlingar om en ekonomisk uppgörelse med Christer Pålsson har nu inletts.

- Förhandlingen får ha sin gång, kommenterar Åkesson saken men vill i övrigt inte tala varken summor eller andra detaljer.

- Vi tackar Christer för de år han arbetat för Bjuvs kommun. Nu kommer vi att starta processen att rekrytera en ny kommundirektör, säger Mikael Henrysson i det officiella pressmeddelandet.

- Vi är ödmjuka för de utmaningar som Bjuvs kommun står inför och kommer nu att rekrytera en kommundirektör som kan fortsätta utveckla vår kommun efter våra visioner, avslutar Matthias Åkesson.

Imorgon onsdag 19 oktober kommer den person som utsetts till tillförordnad kommundirektör att presenteras. Om denna person redan arbetar i huset vill Matthias Åkesson inte kommentera.

Marianne Rönnberg Galmor


PÅ GÅNG

Julpyssel i kyrkan

Bjuvs församling hälsar välkommen till julpyssel för hela familjen

God natt, Alfons Åberg!

PÅ GÅNG Lördagen 5 mars kl. 10.00 på Bjuvs bibliotek:

Spännande om vikingar på Arkivens dag i Billesholm

KULTUR Lördagen den 12 november bjuder Billesholmstraktens Hembygdsförening,

Kommun och polis ute och pratar trygghet
TRYGGHET? Med start ikväll 2.11 och vid totalt tre tillfällen kommer kommunen att vara ute i Billesholm, Bjuv och Ekeby tillsammans med polisen för att prata trygghet med invånare.
Möt författaren till bok om tågresande
Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond och författare, förelåser i Bjuv om tågets historia och betydelse. Foto: Johan Marklund.
KULTUR  "Ta tåget" är en ny bok genom historien, samtiden och in i framtiden. Var med och hör på föreläsning och träffa författaren på Bjuvs bibliotek tisdag den 25/10 kl. 18-19:

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.