POLITIKERKOLLEN Vänstern Bjuv bestod i våras av totalt 15 medlemmar varav 7 aktiva. När det blev dags för årsmöte var Petra Nielsen från Ekeby med. Och innan hon visste ordet av hade hon valts till ny ordförande i Bjuv. Samtidigt hade V i Helsingborg satt upp henne som nr 5 på Regionlistan och nummer 3 på riksdagslistan. Snacka om rivstart!

Men så verkar också det mesta i Petra Nielsens liv gå på en hög växel. Det tar ett par dagar innan jag lyckas få tag på henne på telefon. Inte vanligt annars när det gäller politiker i Bjuvs kommun.

Hon jobbar till sent, förklarar hon när hon ringer upp mig. Och morgonen därpå vill hon redan vid 6.30 läsa texten innan jag publicerar.

Barnens bästa för ögonen
Vem är då denna snabbfotade kvinna? Eftersom hon har ont om tid och jag av rättviseskäl vill ha med något även om Vänstern – när jag nu täckt in alla övriga partier som kandiderar i valet på söndag – så kommer vi överens om att jag kollar hennes Facebook-sida.

Formellt arbetar hon som körskollärare i Helsingborg samt i eget företag som samtalsterapeut. Och på bygden har jag hört att hon har fler hundar som hon bla brukar vara på Bjuvs Brukshundsklubb med.

- Samtalsterapin har bara varit lite grand i mitt eget lilla företag som från början startades för att jag skulle kunna hjälpa människor med olika ansökningar som vårdbidrag och sjukbidrag mm. Och senare också samtalsstöd. Sedan blev det en liten shop hemma med djurtillbehör i samband med att jag själv började tävla inom draghundsporten, förtydligar Petra själv.

Trygga vuxna med barnen
Petra Nielsen har barnens bästa för ögonen förstår jag när jag kollar hennes inlägg. Eller rättare sagt; Hon vill jobba för att det ska finnas trygga vuxna under barnens uppväxt.

- När det gäller utanförskap, kriminalitet, missbruk, sociala svårigheter, skolfrånvaro… ja, listan kan göras lång, skriver Petra. Så bottnar dessa i brist på trygga vuxna under uppväxten.

- Det finns evidensbaserad forskning kring barn som inte kramats eller blivit bemötta rätt under de första 1,5 åren och därför utvecklar svåra anknytningsproblem. De följer sedan med barnet hela livet, fortsätter hon.

Skolors ”bantningsprogram” ger hon inte mycket för:

- Tryggheten i skolan som försvinner när man bantar ner kuratorer, psykologer och skolsköterskor -  som de flesta elever ser just som en trygg vuxen. Vem ska man vända sig till då? När tillvaron havererar och man tömt ut sina resurser vad finns då kvar? frågar sig Petra Nielsen.

- Oavsett politiskt styre de senaste 30 åren har det knappast blivit bättre eller lika villkor, tillägger hon.

”Likvärdig utbildning för alla”
Att få en likvärdig utbildning anser V-ledaren är en rättighet och det ska vara skolans skyldighet att se till att barnen går ut med godkända betyg och är förberedda för gymnasiet och vidare ut i livet.

- Tala om vad barnen är bra på. Sluta säga vad de inte kan., säger Petra Nielsen. Ord och formuleringar kan vara otroligt skadliga och svåra att reparera.

Lektioner i självkännedom
Ett nytt konkret krav hon har på skolan är att man inför lektioner i självkännedom. Från förskolan. Där ska barnen få fokusera på vad de är bra på och de vuxna ska stötta och hjälpa till att bygga en trygg skolmiljö tillsammans med hem och skola samt de stödinsatser som finns tillgängliga.

- Både jag själv och min vän Maja Lanka har varit på de flesta sidor av samma mynt och har skrivit motioner till Riksdagen och lämnat in samt skriver och driver på i medier för att öka kunskapen och visa att det finns människor som kan och vill och som har ett genuint intresse i att människor lyckas i livet ! avslutar Petra Nielsen vår ”miniintervju”.

För fler V-tankar hos den nya ordföranden för partiet i Bjuv – kontakta Petra. på FB! Du hittar henne och hennes kollegor på Facebook.

Marianne Rönnberg Galmor


PÅ GÅNG

Julpyssel i kyrkan

Bjuvs församling hälsar välkommen till julpyssel för hela familjen

God natt, Alfons Åberg!

PÅ GÅNG Lördagen 5 mars kl. 10.00 på Bjuvs bibliotek:

Spännande om vikingar på Arkivens dag i Billesholm

KULTUR Lördagen den 12 november bjuder Billesholmstraktens Hembygdsförening,

Kommun och polis ute och pratar trygghet
TRYGGHET? Med start ikväll 2.11 och vid totalt tre tillfällen kommer kommunen att vara ute i Billesholm, Bjuv och Ekeby tillsammans med polisen för att prata trygghet med invånare.
Möt författaren till bok om tågresande
Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond och författare, förelåser i Bjuv om tågets historia och betydelse. Foto: Johan Marklund.
KULTUR  "Ta tåget" är en ny bok genom historien, samtiden och in i framtiden. Var med och hör på föreläsning och träffa författaren på Bjuvs bibliotek tisdag den 25/10 kl. 18-19:

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.